Η Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, που είναι ο κεντρικός πυρήνας ολόκληρης της Τουριστικής Βιομηχανίας και ταυτόχρονα η σπονδυλική στήλη της Κυπριακής και της Διεθνούς οικονομίας, αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία οργανισμών και επιχειρήσεων: Από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μέχρι τις τοπικές, μεγάλες, μεσαίες ή και οικογενειακές.
Το τριετές Πρόγραμμα Σπουδών “Hotel Management” του KES College, απευθύνεται σε άτομα που φιλοδοξούν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία. Τα θέματα που καλύπτονται και η δομή του προγράμματος προσφέρουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια πετυχημένη καριέρα στον τομέα αυτό.
1ο Εξάμηνο | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Communication Skills | 2 | 4 | ||
Computer Applications | 3 | 6 | ||
Microeconomics | 2 | 4 | ||
Health, Safety and Security | 2 | 4 | ||
Introduction to Business Management | 3 | 6 | ||
Hospitality Business | 3 | 6 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
2ο Εξάμηνo | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Principles of Accounting | 2 | 4 | ||
Quality Customer Service | 2 | 4 | ||
Introduction to Culinary Arts | 2 | 4 | ||
Front Office Operations and Reservation Systems | 2 | 4 | ||
Introduction to Statistics | 2 | 4 | ||
Food and Beverage Principles | 2 | 4 | ||
Practical Training I | - | 6 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 12 | 30 |
3ο Εξάμηνo | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Catering Technology | 2 | 4 | ||
Human Resource Management | 2 | 4 | ||
Organisational Behaviour | 2 | 4 | ||
International Business Law | 2 | 4 | ||
Consumer Behaviour | 2 | 4 | ||
Restaurant and Bar Operation Management | 3 | 6 | ||
Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω: | ||||
Russian Language I | 2 | 4 | ||
French Language I | 2 | 4 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
4ο Εξάμηνo | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Food and Beverage Operations | 3 | 6 | ||
Housekeeping and Maintenance Operation | 2 | 4 | ||
Marketing for Hospitality and Tourism | 2 | 4 | ||
Operations Management | 2 | 4 | ||
Practical Training II | - | 8 | ||
Ένα μάθημα επιλογής από τα πιο κάτω: | ||||
French Language II | 2 | 4 | ||
Russian Language II | 2 | 4 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 11 | 30 |
5ο Εξάμηνo | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Facilities Management | 2 | 4 | ||
Quality Assessment Control and Management | 2 | 4 | ||
Food & Beverage Cost Control | 2 | 4 | ||
Business Strategy and Policy | 2 | 4 | ||
Conferences & Event Management | 2 | 4 | ||
Global Tourism & Leisure | 2 | 4 | ||
Final Project I | 4 | 6 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 16 | 30 |
6ο Εξάμηνo | ||||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS | ||
Public Relations and Social Media Communication | 2 | 4 | ||
Innovation and Entrepreneurship | 3 | 6 | ||
Nutrition and Diet | 2 | 4 | ||
Business Ethics | 2 | 4 | ||
Eco Tourism | 2 | 4 | ||
Final Project II | 4 | 8 | ||
ΣΥΝΟΛΟ | 15 | 30 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Η Πρακτική άσκηση αποτελεί αναπόσπαστο και ουσιαστικό μέρος του Προγράμματος Σπουδών “Hotel Management” Διεύθυνσης Ξενοδοχείων. Το KES College, μέσω των έμπειρων εκπαιδευτών του, αναλαμβάνει την τοποθέτηση των φοιτητών σε επίλεκτες ξενοδοχειακές μονάδες για απόκτηση πρακτικών εμπειριών και πρόσθετων τεχνικών γνώσεων κάτω από πραγματικές συνθήκες εργασίας. Η τοποθέτηση ακολουθεί τη συμπλήρωση του 1ου και 2ου έτους σπουδών και έχει διάρκεια 16 εβδομάδων (1η Ιουνίου - 30 Σεπτεμβρίου). Το Κολλέγιο παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη πριν, κατά και μετά την πρακτική άσκηση.
Communication Skills
To further develop basic writing and communication skills.
Computer Applications
This is an introductory course on basic computer operations, with the aim to encourage learners to develop lifelong skills for efficient use of Information and Communication Technologies (ICT).
Microeconomics
The course will provide the student with an understanding of business firms and government behaviours from a microeconomic perspective.
Health, Safety and Security
To introduce and train in food industry related sanitation and safety issues and practices involved in food preparation.
Introduction to Business Management
This course provides a survey of the business world. Topics include the basic principles and practices of contemporary business. Upon completion, students should be able to demonstrate an understanding of business concepts as a foundation for studying other business subjects. The course covers the following topics: The Business Environment; Business Ownership and Entrepreneurship; Management and Organization; Human Resources; Marketing; Finance and Investments.
Hospitality Business
The course is designed to prepare students for a management role in the Hospitality industry and develop an understanding of the fundamental characteristics of the hospitality business. The module introduces students to sustainable concepts and environmental impacts of the industry. By the end of this course students are expected to develop an understanding of the key concepts and practices of marketing that are applied in the tourism and hospitality industries.
Principles of Accounting
The objective of this course is to offer students the tools necessary for the intelligent interpretation and use of financial statements in managing and analysing business operations.
Quality Customer Service
This course will emphasize the relevance of customer service in all types of businesses. Topics include: importance of customer service, external and internal customers, cost of poor customer service, challenges of customer service, ethics in customer service, problem solving, empowerment, effective communication, dealing with difficult customers, motivation and leadership, customer retention and measurements of customer satisfaction.
Introduction to Culinary Arts
The main objective of the course is to familiarize students with the topic through all the methods of work used in various departments of a Hotel or Restaurant Kitchen. In addition, the course aims to make the student understand the importance of cooperation between departments in the kitchen as well as the importance of taking up initiative and being a responsible employee. The components which make up this course will give the students basic kitchen knowledge that is necessary to every hotel manager.
Front Office Operations & Reservation Systems
This course is designed to provide students with the ability to develop a comprehensive overview of a hotel's front office and the role it plays in creating memorable guest experiences. By the end of this module students are expected to develop knowledge of front desk operations and their interaction with other departments in order to keep hotel profitable and up-to-date with their marketing strategy. Students will learn how the front office interacts with other departments, strategies front desk personnel can use to help keep the hotel profitable, and how e-commerce and social networking affect front office operations.
Introduction to Statistics
The course will provide the student with an understanding of business statistical tools and methods. Specifically, students will learn to describe data with descriptive statistics, to perform statistical analyses, to interpret the results of statistical analyses and to make inferences about the population under study.
Food and Beverage Principles
The course is an introduction and is designed to familiarize students with food and beverage basics and to provide practical skills and knowledge for effective management of food service operations. Skills necessary for the effective management of food and beverage service in hotels and restaurants are covered.
Practical Training I
The course provides students with an opportunity to practice at non-supervisory level positions (on-the-job, at an actual hotel, tourism office/agency, and event-organizer workplace-site, etc.), transfer and develop industry specific and business skills they acquire through academic course work, as well as enable them to develop personal responsibility and gain an understanding of the work environment.
Catering Technology
The course introduces participants to principles and practical applications of catering technology. The unit focuses on the creation of new food products and their assessment as suitable for a prescribed clientele. Learners will initially explore the issues surrounding the development of a new product or the modification of an existing one, including issues involved in large-scale production.
Human Resource Management
This course is to familiarize students with the basic principles and techniques of human resource management.
Organisational Behaviour
To diagnose and analyse business organisational micro and macro environments.
International Business Law
The course deals with international legal aspects as they apply to global business conduct and business transactions. The course covers essential legal elements that regulate international cross-border business activity and allow for a productive interaction between different legal systems.
Consumer Behaviour
This course gives an overview of psychological knowledge as it pertains to capturing consumer insight, and includes a consideration of how the brain works, what factors influence consumer choice, and a critical evaluation of psychological assessment tools (including such diverse methods as online surveys, brain imaging, computerized reaction time assessment, and eye-tracking).
Restaurant and Bar Operation Management
The purpose of this course is to explain how to manage the restaurant & beverage option of a restaurant, bar, hotel, country club - any place that serves food & beverages to customers. It provides students with the history of the Food & Beverage industry and appreciation of service wine, beer, and spirits; information on equipping, staffing, managing, and marketing a F&B outlet. New trends in spirits, wine, and beer are also covered.
Russian Language I
The course aims to teach students the basic structures and vocabulary of the Russian language, with emphasis on Hospitality to understand and to use common expressions related to their working environment.
French Language I
This is an introductory course in French. The program is designed to enable all students to develop basic communication skills using listening, speaking viewing, reading and writing modes. The culture of the language is presented through stories, music and current events. Students can develop cultural understanding and demonstrate practices appropriate to the culture(s) in which the language is used.
Food and Beverage Operations
The main focus of the module is on the development and application of practical skills necessary for the effective management of food and beverage service in hotels and restaurants. Knowledge and skills are imparted by lectures, demonstrations and live food and beverage service in a simulated training restaurant.
Housekeeping and Maintenance Operation
This course is designed to enable students to develop and apply knowledge and skills, in relation to management of housekeeping duties in a Hotel. This module introduces practical Housekeeping functions and practices. By the end of this course students are expected to develop Housekeeping Management skills.
Marketing for Hospitality and Tourism
This course introduces the principles, concepts and systems utilized in the marketing and sales areas within the hospitality industry.
Operations Management
This course presents a broad introduction to the field of operations in a realistic and practical manner, while offering the largest and most diverse collection of issues in the market.
Practical Training II
The course provides students with an opportunity to practice at non-supervisory level positions (on-the-job, at an actual hotel, tourism office/agency, and event-organizer workplace-site, etc.), transfer and develop industry specific and business skills they acquire through the programme, as well as enable them to develop personal responsibility and gain an understanding of the work environment.
Russian Language II
The course aims to expand students’ knowledge of grammatical structures, vocabulary and the overall ability to communicate in the Russian language with emphasis on Travel and Tourism and specific professional aspects.
French Language II
Students will continue their study of French by further expanding their knowledge of key vocabulary topics and grammar. They will also begin to comprehend listening and reading exercises more easily, and they will start to express themselves more meaningfully in both oral communication and writing. Each unit encloses a new vocabulary theme and grammar section. Reading, listening, speaking and writing activities, multimedia cultural presentations and interactive practices will reinforce both vocabulary and grammar.
Facilities Management
The course provides students with the basic knowledge of Facilities Management, which includes Housekeeping, Engineering and Maintenance departments.
Quality Assessment Control and Management
To introduce and discuss the relevance of quality control in relation to modern business conduct and operations.
Food & Beverage Cost Control
This course provides Hospitality students with the information they need to know on how to manage the primary costs of food and beverage.
Business Strategy & Policy
To help students analyse, evaluate and synthesize critical aspects of business strategy into a form that can be implemented and managed.
Conferences and Event Management
To introduce students to the basic concepts of event studies and event development and management and to familiarize them with the organization of events and their operations.
Global Tourism & Leisure
To provide an introduction to Global trends in tourism and leisure and highlight their major constituents.
Final Project I
To provide specialized knowledge and skills in the fields of Tourism and Hospitality through a project by independent study.
Public Relations & Social Media Communication
The course combines theoretical perspective and practical examples in discussing the importance of PR as a function of tourism and hospitality. Furthermore, it aims to introduce students to the role of new technologies and new media in the hospitality field.
Innovation & Entrepreneurship
This course extends its coverage of small business management and entrepreneurship, drawing on contemporary theory and practice in equal measure. It helps students explore the fundamentals of business management as well as examine the full business cycle from how to start a business, manage and grow it, to harvesting the business. It takes a critical look at contemporary entrepreneurial successes, allowing students with a wide range of business interests to develop their business plans step by step.
Nutrition & Diet
The course is an introduction to the basics of nutrition and diet for hospitality practitioners. The course includes information on nutrients and nutritional needs, their role in the maintenance of health and their representation in different foods. The course reviews the nutritional aspects of current culinary practices, discusses nutrition in health and disease and alerts students to the rights and wrongs of various diets.
Business Ethics
To introduce, expound and explain the essentials of business ethics in modern settings.
Eco-Tourism
This course is designed to enable students to develop and apply knowledge and skills, in relation to environmental, social and economic costs and benefits of Eco-tourism. The module introduces students to key elements of Eco-tourism and Sustainability related policies, community involvement, and future trends. By the end of the course, students are expected to develop ethics, responsibility and sustainability (ERS) towards environmental issues and analyze surveys and identify the key issues of successful Eco-tourism and rural tourism development.
Final Project II
To provide specialized knowledge and skills in the fields of tourism and hospitality through a project by independent study.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΝΟΜΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Έλενα Αρότη είναι Λέκτορας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής και μεταπτυχιακού διπλώματος Barrister at Law από το Πανεπιστήμιο του Bristol. Από το 2008 είναι Νομικός στο δικηγορικό γραφείο Σπύρος Αρότης – Έλενα Αρότη & Συνεργάτες. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: HOTEL MANAGEMENT, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, LOGISTICS
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 - 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: LOGISTICS, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 - 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 - 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 - 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, HOTEL MANAGEMENT, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Στέλλα Κυριακίδου είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στο Μάρκετινγκ σε βιομηχανικές χώρες από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και Πτυχίου (ΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται κυρίως σε βιωματικά σεμινάρια με θέματα διοίκησης, ηγεσίας, επικοινωνίας, μάρκετινγκ, διαχείριση χρόνου και ανάπτυξης αποτελεσματικών ομάδων. Εργάστηκε ως Ανώτερος Λέκτορας Διοίκησης και Μάρκετινγκ για 23 χρόνια σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την επαγγελματική εκπαίδευση σε διακοινοτικά προγράμματα για μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικών σεμιναρίων για την Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών για θέματα Ισότητας φύλου. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Δημόσιο για την οργάνωση και επιτυχή διεκπεραίωση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαικής Επιτροπής ως Λειτουργός Ευρωπαϊκών θεμάτων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) in Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) in Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το ΑΞΙΚ. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel (καλοκαίρι 2013), Hilton Park (καλοκαίρι 2009) και Moniatis Hotel (καλοκαίρι 2008). Από το 2014 είναι Marketing Manager του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στο θέμα του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς
- 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
- 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία
- 2010: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Γαστρονομία Γαστρογνωσία, Κύπρος
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Η/Υ
Προγράμματα Σπουδών: ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, HOTEL MANAGEMENT, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Σοφία Πρατζιώτη είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2017. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου International Business, από το University of Birmingham και Μεταπτυχιακού τίτλου στα Πληροφοριακά και Επικοινωνιακά Συστήματα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Επίσης κατέχει πτυχίο Πληροφορικής από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 2010 εργάζεται ως Λέκτορας και συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, διδάσκοντας θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Παναγιώτης Χατζησυμεού είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών», «Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης» και «Διεύθυνση Ταξιδιών /Τουρισμού» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2007. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη Ξενοδοχειακή Διεύθυνση και Επισιτιστική Τέχνη και Πτυχίου (BA) in Hospitality Management από το Πανεπιστήμιο Middlesex και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλές χώρες από τις διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν και κυρίως από την διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton Hotels από το 1980-1985 ως επίσης από τις Κυπριακές Αερογραμμές ως ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Τροφοδοσίας από το 1985-2006. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και επίσης Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Eurotoques-Cyprus και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Είναι διαπιστευμένος από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως αξιολογημένος εκπαιδευτής, αξιολογητής επαγγελματικών προσόντων, αξιολογητής κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης [ΚΕΚ] και αξιολογητής Δομών επαγγελματικής κατάρτισης [ΔΕΚ]. Είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις στην ανάπτυξη προσωπικού, εκπαίδευση και κτίσιμο νέων επιχειρήσεων. Διοργανώνει σε τακτικά διαστήματα σεμινάρια και διαλέξεις τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό σε εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Φοιτητές που έχουν αδυναμίες στη χρήση της αγγλικής γλώσσας, πριν μπουν στο Κύριο Πρόγραμμα Σπουδών θα πρέπει να παρακολουθήσουν το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα, το οποίο διαρκεί 1 ή 2 εξάμηνα.
Ο κύριος στόχος του Προπαρασκευαστικού Προγράμματος είναι να δώσει τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες, έτσι που να καταστήσει τους φοιτητές έτοιμους να παρακολουθήσουν αποτελεσματικά το Κύριο Πρόγραμμα Σπουδών τους.
Το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα προσφέρεται τρεις φορές το χρόνο τους μήνες Οκτώβριο, Φεβρουάριο και Ιούνιο.
* Σημείωση: Στο τέλος του Προπαρασκευαστικού προγράμματος δεν θα δίνεται οποιαδήποτε πιστοποίηση (credit) ή οποιοσδήποτε τίτλος σπουδών.
Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | |
Greek Language | 3 | |
Techniques in Writing | 4 | |
English Language | 5 | |
Introduction to Computers | 2 | |
Communication Skills | 4 | |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά |
Greek Language
This course introduces non-Greek speaking students to the use of Greek Language in their everyday life, teaching them basic grammar and vocabulary.
Techniques in Writing
This course aims to help students use written English in real-life situations. It is designed to build the student’s ability to communicate their ideas in written form. The content is carefully selected to motivate students and stimulate learning.
English Language
This course aims to teach new students the basic structures of English and to demonstrate how English is used in real-life situations, enabling students to use it in meaningful contexts. It is designed to build the student’s ability to communicate their ideas fluently, accurately and confidently. The content is carefully selected to motivate students and stimulate learning.
Introduction to Computers
This course prepare students to become informed and proficient users of computers, to understand the main concepts of Information Technology (IT) and to acquire knowledge and skills in using the basic functions of a computer processor.
Communicating Skills
This course aims to help students understand how English is used in real-life situations, thus enabling them to use the language in oral contexts. The course adopts a communicative approach to learning and as a result students are given the opportunity to practice in developing their competence in English.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562