Το διετές αυτό πρόγραμμα είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών στο οποίο πραγματοποιείται μια εκτενής θεωρητική κατάρτιση και εργαστηριακή εξειδίκευση που απαιτείται στο χώρο των επιχειρήσεων φιλοξενίας, τροφοδοσίας και εστιατορίων. Επιλέγοντας ανάμεσα στις δύο επικεντρώσεις οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο χώρο των Γαστρονομικών Τεχνών και της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και να αποκτήσουν τις γνώσεις που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελματίες μάγειρες, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες.
H Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies - WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.
1ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγεία και Ασφάλεια | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Αγγλικά | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Μαθηματικά | 2 | 4 |
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών | 2 | 3 |
Θεωρία Μαγειρικής Ι | 2 | 4 |
Πρακτική Μαγειρικής Ι | 5 | 6 |
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής Ι | 4 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 19 | 30 |
2ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία | 2 | 3 |
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών | 2 | 4 |
Επαγγελματική Σταδιοδρομία | 2 | 4 |
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα | 2 | 3 |
Θεωρία Μαγειρικής ΙΙ | 1 | 2 |
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙ | 5 | 6 |
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής ΙΙ | 3 | 4 |
Πρακτική Άσκηση Ι | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
3ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον | 2 | 4 |
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων | 2 | 4 |
Διατροφή και Διαιτολογία | 2 | 4 |
Βασικές Αρχές Διοίκησης | 2 | 4 |
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων | 2 | 3 |
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙΙ | 6 | 7 |
Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομία | 3 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 19 | 30 |
4ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 3 |
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 4 |
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου Τροφίμων και Ποτών | 2 | 4 |
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής | 3 | 3 |
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία | 2 | 3 |
Πρακτική Μαγειρικής IV | 5 | 5 |
Εισαγωγή στην Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική | 4 | 4 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙ | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 20 | 30 |
* Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
Υγεία και Ασφάλεια
Οι φοιτητές στο μάθημα αυτό θα διδαχθούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές, υγιεινό εργασιακό περιβάλλον.
Επαγγελματικά Αγγλικά
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με την αγγλική ορολογία όσο αφορά τον επαγγελματικό χώρο των Γαστρονομικών Τεχνών.
Επαγγελματικά Μαθηματικά
Οι φοιτητές θα μάθουν όλες τις αρχές των μετρήσεων και μονάδων μέτρησης στις γαστρονομικές τέχνες.
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές την πλήρη διαδικασία από την ετοιμασία μέχρι την παράδοση των τροφίμων και ποτών.
Θεωρία Μαγειρικής Ι
Εισαγωγή των φοιτητών στον τομέα της Μαγειρικής / Γαστρονομίας, τη σύγχρονη ιστορία της και τον εξοπλισμό της. Επίσης εισάγει στους φοιτητές τη θεωρία του ψησίματος τροφών με τη χρήση διάφορων μεθόδων μαγειρέματος όπως και τη θεωρία της προετοιμασίας των λαχανικών, της πατάτας καθώς και την παραγωγή ζωμών, σαλτσών και σουπών.
Πρακτική Μαγειρικής Ι
Το μάθημα έχει σκοπό να εισάγει στους φοιτητές την πρακτική ψησίματος τροφών με τη χρήση διάφορων μεθόδων μαγειρέματος, προετοιμασίας των λαχανικών και της πατάτας και στην πρακτική παραγωγής ζωμών, σαλτσών και σουπών.
Τεχνικές Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής Ι
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές στην επιστήμη και πρακτική της Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής.
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία
Το μάθημα εισάγει και εκπαιδεύει στους φοιτητές στη χρήση υπολογιστικών φύλλων στην επιστήμη των τροφίμων, των υπηρεσιών και της τεχνολογίας.
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών
Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στην πρακτική της αποθήκευσης και διατήρησης προμηθειών.
Επαγγελματική Σταδιοδρομία
Το μάθημα αυτό βοηθά τους φοιτητές να θέσουν σε σειρά προτεραιότητας τις επαγγελματικές τους επιλογές και μετά να εστιάσουν την προσοχή τους σε ρεαλιστικούς στόχους και να είναι σε θέση να δράσουν κατάλληλα για να τους επιτύχουν.
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα
Εισάγει τους φοιτητές στην κλασική γαλλική κουζίνα και να τους εκπαιδεύσουν σε διάφορες κλασικές γαλλικές συνταγές.
Θεωρία Μαγειρικής ΙΙ
Εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία των τεχνικών μαγειρικής κρέατος και ψαριού, την παραγωγή ζυμαρικών, προγευμάτων, αυγών και το σχεδιασμό μενού για πρωινό.
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙ
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη πρακτική των τεχνικών μαγειρικής κρέατος και ψαριού, στην παραγωγή ζυμαρικών και στην παρασκευή των προγευμάτων και των αυγών.
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Το μάθημα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους φοιτητές στο να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες στην αρτοζαχαροπλαστική και να τους καταστήσει ικανούς να εφαρμόσουν τις δεξιότητες αυτές σε ένα εργασιακό περιβάλλον ενός αρτοποιείου/ζαχαροπλαστείου.
Πρακτική Άσκηση Ι
Η Πρακτική Άσκηση Ι δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές του Προγράμματος «Γαστρονομικές Τέχνες», επιπρόσθετα προς τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και στις παγκόσμιες αρχές του HACCP. Επίσης, στοχεύει να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με το θέμα της αειφόρου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης των τροφίμων.
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων
Εξοικειώνει τους φοιτητές με τον έλεγχο, τους χειρισμούς κοστολόγησης και την αγορά τροφίμων και ποτών στη βιομηχανία των γαστρονομικών τεχνών.
Διατροφή και Διαιτολογία
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας.
Βασικές Αρχές Διοίκησης
Εισάγει τους φοιτητές στις διάφορες έννοιες της διοίκησης συμπεριλαμβανομένου των ελέγχων διοίκησης, των βασικών αρχών λήψης αποφάσεων και του προγραμματισμού, της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού και εννοιών σχετικών με τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων
Εισάγει τους φοιτητές σε διαφορετικά είδη εκδηλώσεων (Banquet, Gala, Συνέδρια) και στις τεχνικές σχεδιασμού και διαχείρισής τους.
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙI
Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές θα διδαχθούν σε πρακτικό επίπεδο όλες τις διαδικασίες που εμπλέκονται στην προετοιμασία των ψαριών για επαγγελματική χρήση, τις αρχές της κοπής του κρέατος, των πουλερικών και την προετοιμασία για τα διάφορα είδη μαγειρέματος, την παρασκευή σνακ, σάντουιτς και ορεκτικών για εκδηλώσεις.
Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομία
Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της παραγωγής τοπικών παρασκευασμάτων μαγειρικής, στις βασικές πτυχές της ιστορίας της Κυπριακής μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας στη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα αυτό εξηγεί τις μεθόδους σχεδιασμού κουζίνας και υπηρεσίας τροφίμων.
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων
Εισάγει τους φοιτητές σε βασικές οργανωσιακές αρχές και έννοιες και η ανάλυση του τρόπου λειτουργίας μιας κουζίνας μέσω της διερεύνησης συστημάτων παραγωγής και οργάνωσης και διαφορετικών μεθόδων και διαδικασιών φύλαξης τροφίμων.
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου Τροφίμων και Ποτών
Το μάθημα αυτό θα αναπτύξει την κατανόηση των βασικών στοιχείων που είναι αναγκαία στο σχεδιασμό εδεσματολογίων για τρόφιμα και ποτά.
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής
Το μάθημα αυτό θα διδάξει και θα εκπαιδεύσει τη διαδικασία ανάπτυξης τροφίμων, προσδιορίζοντας τα βήματα και τα στάδια και δείχνει πώς οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν .
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία
Το μάθημα αυτό εξοικειώνει τους φοιτητές στη διαχείριση τροφοδοσίας, συμποσίων και άλλων δεξιώσεων και τους εκπαιδεύει στις τεχνικές προετοιμασίας αυτών.
Πρακτική Μαγειρικής IV
Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στη παρασκευή γευμάτων για χορτοφάγους και γευμάτων ειδικής διατροφής και στη παρασκευή πιάτων της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας. Τελικός σκοπός του μαθήματος είναι να παραχθεί ένα επαγγελματικό γεύμα (μπουφέ), ως επίδειξη των γνώσεων και ικανοτήτων των φοιτητών.
Εισαγωγή στην Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της παραγωγής τοπικών παρασκευασμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και να διδάξει όλα τα σημαντικά είδη των παρασκευασμάτων αυτών.
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Η Πρακτική Άσκηση ΙΙ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές επιπρόσθετα προς τις γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες
Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: H κα Κατελίτσα Θεοδώρου είναι Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2022. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων με επικέντρωση στις ‘Γαστρονομικές Τέχνες’ από το KES COLLEGE (2021) και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ (2016). Έχει δουλέψει σε καταρτισμένα ξενοδοχεία όπως το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό και το Adams Beach Hotel στην Αγία Νάπα όπως επίσης και σε εστιατόρια σε Λευκωσία και Λάρνακα. Από το 2017 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο εστιατόριο Pralina Experience του ομίλου Ζορπάς & Υιοί στη Λευκωσία και κατέχει τη θέση του ‘Sous Chef’. Έχει επίσης αρκετά πιστοποιητικά από διάφορα σεμινάρια που αφορούν τον τομέα της. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, HOTEL MANAGEMENT, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Στέλλα Κυριακίδου είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΑ) στο Μάρκετινγκ σε βιομηχανικές χώρες από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde και Πτυχίου (ΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται κυρίως σε βιωματικά σεμινάρια με θέματα διοίκησης, ηγεσίας, επικοινωνίας, μάρκετινγκ, διαχείριση χρόνου και ανάπτυξης αποτελεσματικών ομάδων. Εργάστηκε ως Ανώτερος Λέκτορας Διοίκησης και Μάρκετινγκ για 23 χρόνια σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα ασχολήθηκε με την επαγγελματική εκπαίδευση σε διακοινοτικά προγράμματα για μη-κυβερνητικούς οργανισμούς και ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικών σεμιναρίων για την Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών για θέματα Ισότητας φύλου. Στη συνέχεια εργάστηκε στο Δημόσιο για την οργάνωση και επιτυχή διεκπεραίωση της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαικής Επιτροπής ως Λειτουργός Ευρωπαϊκών θεμάτων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Αγγλική Γλώσσα
Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Γαστρονομικές Τέχνες, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Θάλεια Μαλέκου είναι Λέκτορας στο KES COLLEGE. Είναι κάτοχος πτυχίου (ΒΑ) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2006) και μεταπτυχιακού στα Παιδαγωγικά (ΜΑ) με ειδικότητα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από το Brunel University - West London (2008). Έχει πείρα πέραν των δεκατεσσάρων ετών στην διδασκαλία παιδιών και στις εξετάσεις Cambridge English και δωδεκαετή πείρα στην διδασκαλία ενηλίκων σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (Cambridge Esol) κυρίως με θέμα την Μεθοδολογία Διδασκαλίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος
Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Παναγιώτης Χατζησυμεού είναι Συντονιστής των Προγραμμάτων Σπουδών «Επισιτιστικών Τεχνών», «Ξενοδοχειακής Διεύθυνσης» και «Διεύθυνση Ταξιδιών /Τουρισμού» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2007. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΑ) στη Ξενοδοχειακή Διεύθυνση και Επισιτιστική Τέχνη και Πτυχίου (BA) in Hospitality Management από το Πανεπιστήμιο Middlesex και Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Έχει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία σε πολλές χώρες από τις διάφορες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν και κυρίως από την διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton Hotels από το 1980-1985 ως επίσης από τις Κυπριακές Αερογραμμές ως ο επικεφαλής των Υπηρεσιών Τροφοδοσίας από το 1985-2006. Είναι μέλος σε διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις που αφορούν τον τομέα του και επίσης Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Eurotoques-Cyprus και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου. Είναι διαπιστευμένος από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως αξιολογημένος εκπαιδευτής, αξιολογητής επαγγελματικών προσόντων, αξιολογητής κέντρων Επαγγελματικής κατάρτισης [ΚΕΚ] και αξιολογητής Δομών επαγγελματικής κατάρτισης [ΔΕΚ]. Είναι σύμβουλος σε επιχειρήσεις στην ανάπτυξη προσωπικού, εκπαίδευση και κτίσιμο νέων επιχειρήσεων. Διοργανώνει σε τακτικά διαστήματα σεμινάρια και διαλέξεις τόσο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό σε εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562