Greek
Η Εμπειρία των Αποφοίτων του KES College στην Αγορά Εργασίας

Η Εμπειρία των Αποφοίτων του KES College στην Αγορά Εργασίας

10 Φεβρουαρίου 2021

Στο 5ο Online Σεμινάριο με θέμα «Η Εμπειρία των Αποφοίτων του KES College στην Αγορά Εργασίας» που διοργανώθηκε από τα Προγράμματα Σπουδών Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου και Ιατρικοί Επισκέπτες του KES College, επισκέφθηκαν διαδικτυακά το Kολλέγιο, δύο επαγγελματικά καταξιωμένοι Ιατρικοί Επισκέπτες και παλιοί απόφοιτοι, η κα. Λουκία Κυριάκου και ο κ. Μάριος Παπαλουκάς, οι οποίοι μίλησαν στους φοιτητές για την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάστασή τους.

Σκοπός της διαδικτυακής συνάντησης ήταν μέσα από την εμπειρία των αποφοίτων του KES College να βοηθηθούν οι μελλοντικοί Ιατρικοί Επισκέπτες έτσι ώστε να εισέλθουν στην αγορά εργασίας και με επιτυχία να εξασκήσουν το επάγγελμα που επέλεξαν.

Λουκία Κυριάκου, Απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες το 2007

Η επαγγελματική πορεία της κας. Κυριάκου ξεκίνησε από την αποφοίτησή της από το KES College αποκτώντας το Δίπλωμα του Προγράμματος Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες το 2007 και στη συνέχεια, αποκτώντας Ανώτερο Δίπλωμα το 2010. Η κα. Κυριάκου τόνισε ότι άμεσα μετά την αποφοίτησή της, προέκυψαν επαγγελματικές ευκαιρίες μέσω των συνεντεύξεων από Φαρμακευτικές Εταιρείες, που εξασφάλιζε το KES College για τους απόφοιτους του. Η κα. Κυριάκου έδωσε έμφαση στην κίνηση αυτή του Κολλεγίου εκφράζοντας την ευαρέσκειά της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με αυτόν τον τρόπο, το KES College κατάφερε να δώσει στους απόφοιτους του την ώθηση να ενταχθούν εύκολα και άμεσα ανάμεσα στους επαγγελματίες ενός τόσο ανταγωνιστικού χώρου.

Στη συνέχεια, η κα. Κυριάκου παρέθεσε τα βασικά καθήκοντα αλλά και τις ευθύνες ενός Ιατρικού Επισκέπτη όπως αυτή τα βιώνει στη μεγάλη, πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία στην οποία εργάζεται μέσα από την πολύ σημαντική θέση που κατέχει. Ανέφερε, ειδικότερα ότι, κάθε επαγγελματικό καθήκον που συνάντησε στην εργασιακή της πορεία αντανακλάται στο περιεχόμενο των μαθημάτων που διδάχθηκε ως φοιτήτρια στο Πρόγραμμα Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες του KES College. Επεσήμανε δε ότι οι σπουδές της, της παρείχαν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια άρτια επιστημονική, φαρμακευτική ενημέρωση αλλά και για ανάπτυξη των ικανοτήτων μάρκετινγκ, επικοινωνίας και οργάνωσης που χρειάστηκε στη συνέχεια.

Η κα. Κυριάκου επεξήγησε, ακολούθως, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εγγραφεί κάποιος στο Μητρώο Ιατρικών Επισκεπτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η οποία κατοχυρώνει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και «το Δίπλωμα Ιατρικού Επισκέπτη του KES College αποτελεί το πιο σημαντικό εφόδιο για να μπορεί να εισέλθει κάποιος στο επάγγελμα αυτό», είπε αυτολεξεί. Η κα. Κυριάκου αναφέρθηκε επίσης και στην κάρτα του Ιατρικού Επισκέπτη και ενημέρωσε αναφορικά με το Σωματείο Ιατρικών Επισκεπτών Κύπρου, στο οποίο υπήρξε γραμματέας για δύο συνεχή χρόνια.

Στη συνέχεια, αρκετοί φοιτητές μίλησαν για τους λόγους που τους ώθησαν να ακολουθήσουν αυτόν τον κλάδο και υπήρξε μια πολύ ευχάριστη και εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη.

Η κα. Κυριάκου έδωσε στους φοιτητές πολύτιμες συμβουλές και κατάφερε να αποδώσει συνολικά όλες τις εκφάνσεις του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη.

Τελειώνοντας η κα. Κυριάκου, με χαρά μοιράστηκε με τους φοιτητές τα στοιχεία επικοινωνίας της και τους κάλεσε να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί της, σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί οποιαδήποτε βοήθεια.

Μάριος Παπαλουκάς, Απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες το 2011

Ο κ. Παπαλουκάς είναι απόφοιτος του Προγράμματος Σπουδών του KES College Ιατρικοί Επισκέπτες, κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος και πλέον Ιατρικός Επισκέπτης, στέλεχος σε μια από τις πιο γνωστές κυπριακές φαρμακοβιομηχανίες.

Ο κ. Παπαλουκάς, αρχικά, μίλησε στους φοιτητές για τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος και τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ακολουθήσει τον κλάδο αυτό. Τόνισε στους φοιτητές των Προγραμμάτων Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες και Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου ότι επέλεξαν τα επαγγέλματα του μέλλοντος, συμπληρώνοντας ότι η αξία του φαρμάκου είναι σταθερή και μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει. Επεσήμανε, χαρακτηριστικά στους φοιτητές, ότι «η ποιοτική μόρφωση που τους προσφέρεται στο KES College δεν θα τους επιφέρει μόνο άρτια επαγγελματική κατάρτιση αλλά και προσωπική ανέλιξη».

Ο κ. Παπαλουκάς μίλησε για τις πολλές ευκαιρίες για άμεση εργοδότηση που προσφέρονται στους φοιτητές του KES College μόλις αποφοιτήσουν και τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη στην κυπριακή αγορά εργασίας.

Στο σημείο αυτό, ευχαρίστησε όλους τους καθηγητές του που συνείσφεραν στη θεμελίωση των τόσων γερών βάσεων που τους παρείχαν για να μπορέσουν, ο ίδιος και οι άλλοι συμφοιτητές του, να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του επαγγέλματος. Έπειτα, είπε κατά λέξη, «είναι ύψιστης σημασίας να υπάρχει δυναμισμός, αυτοπεποίθηση και συνεχής αναζήτηση της γνώσης και τάση για τη δια βίου μόρφωση και αυτοβελτίωση».

Καταληκτικά, ανέφερε ότι, ένα σημαντικό στοιχείο που μπορεί να επιφέρει επαγγελματική επιτυχία, είναι το κτίσιμο καλών σχέσεων και εμπιστοσύνης με την πάροδο του χρόνου, με τους επαγγελματίες υγείας οι οποίοι πρέπει να ενημερώνονται ορθά και σε συστηματική βάση. Συζητήθηκαν, επίσης μεταξύ άλλων, και τα διάφορα οικονομικά οφέλη αλλά και οι επιβραβεύσεις που τυγχάνουν οι Ιατρικοί Επισκέπτες από τις φαρμακευτικές εταιρείες στις οποίες εργάζονται.

Και οι δύο ομιλητές και απόφοιτοι του KES College με τη θετική τους στάση, την αγάπη και τη νοσταλγία τους για τα φοιτητικά τους χρόνια συγκίνησαν όλους τους συμμετέχοντες.

Το KES College είναι πάντοτε δίπλα στους αποφοίτους του και προσδοκά κάθε ακαδημαϊκό έτος να αποφοιτούν από τα Προγράμματα Σπουδών του οι μελλοντικοί και επάξια επιτυχημένοι επαγγελματίες!

Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί μέρος ενός κύκλου σεμιναρίων με ποικίλη θεματολογία που σκοπό έχουν τον εμπλουτισμό των γνώσεων και των εμπειριών των φοιτητών του KES College ώστε να προετοιμαστούν σωστά για την αγορά εργασίας και να καταστούν οι ξεχωριστοί, μελλοντικοί και άρτια καταρτισμένοι Επαγγελματίες Υγείας!

Seminar
Seminar 2
Seminar 3
Seminar 1

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

2020 - 2021

odigos spoudon slogan

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]