Greek

Πριν από την έκθεσή μας στον ήλιο πρέπει να προηγηθεί βαθιά ενυδάτωση, καθώς το δέρμα αφυδατώνεται και χάνει την πολύτιμη υγρασία του, χάνοντας ταυτόχρονα τη λάμψη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. 

Το υγιές μαυρισμένο σώμα έχει ομοιόμορφο, μπρούντζινο χρώμα και λάμπει από ενυδάτωση. Για να μαυρίσουμε σωστά και κυρίως ακίνδυνα πρέπει να μην εκθέτουμε το δέρμα μας για πολλή ώρα στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Η ζέστη χτυπά κόκκινο και ο ήλιος μάς κλείνει το μάτι. Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν κι αυτό σημαίνει θάλασσα, βόλτες, ποτάκια και ξεγνοιασιά. Το όνειρο κάθε γυναίκας καθώς αρχίζει το καλοκαιρινό φλερτ με τις ακτίνες του ήλιου είναι η λαμπερή, εξωτική και σέξι, μπρούντζινη απόχρωση του δέρματος. Με τον καλοκαιρινό ήλιο να «δαγκώνει» και τις ανάγκες του δέρματος να είναι αυξημένες, το πρόσωπό μας χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση.

Ενυδάτωση τώρα

Πριν από την έκθεση μας στον ήλιο πρέπει να προηγηθεί βαθιά ενυδάτωση του δέρματός μας, καθώς με τον ήλιο αφυδατώνεται και χάνει την πολύτιμη υγρασία του, χάνοντας ταυτόχρονα τη λάμψη, την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Ώρα, λοιπόν, να επισκεφθούμε την αισθητικό μας για μια μεσοθεραπεία, η οποία προετοιμάζει το δέρμα, καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες, όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες, οι οποίες ενισχύουν τα ενυδατικά συστατικά της επιδερμίδας μας, συγκρατούν το νερό και διατηρούν το δέρμα φρέσκο, λείο, λαμπερό και ενυδατωμένο.

Ανάπλαση και αναζωογόνηση

Προς αποφυγή πιθανών βλαβών στο δέρμα από την έκθεση στον ήλιο, είναι σημαντικό να το έχουμε διατηρήσει σε καλή κατάσταση. Μια θεραπεία PRP εξασφαλίζει την ελαστικότητα και τη λάμψη του προσώπου με απόλυτα φυσικό τρόπο για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η μέθοδος Platelet Rich Plasma (PRP) είναι μία θεραπεία η οποία χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Είναι μια σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί το δικό μας αίμα.

Βασίζεται στη χρησιμοποίηση πρωτεϊνών που περιέχονται στο αίμα μας για την ανάπλαση και την επανόρθωση των ατελειών στο δέρμα. Οι πρωτεΐνες αυτές περιέχουν αυξητικούς παράγοντες, που είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας, με την ιδιότητα να ενισχύουν την ανάπλαση των ιστών. Η θεραπεία PRP χαρακτηρίζεται ως αυτόλογη, καθώς χρησιμοποιεί συστατικά του ίδιου μας του οργανισμού. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αλλεργικής αντίδρασης ή άλλης παρενέργειας. Πρόκειται για μια απόλυτα φυσική και ασφαλή θεραπεία.

Ανανέωση με Botox

Το γέλιο, η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά είναι χαρακτηριστικά των διακοπών. Αφήνοντας ελεύθερο τον εαυτό μας, πιθανόν κάνουμε πιο συχνά κινήσεις έκφρασης με το πρόσωπό μας, έχοντας ως αποτέλεσμα την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Γι' αυτό δε θα ήταν καθόλου κακή ιδέα να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να κλείσουμε ένα πρώτο ή ίσως ένα επαναληπτικό ραντεβού στο γιατρό μας για Botox πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κάνουμε τον ήλιο φίλο μας

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα. Ατελείωτα παιχνίδια μέσα κι έξω από το νερό. Με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία μπορούμε να αποκτήσουμε έναν καινούργιο φίλο, που μέχρι τώρα θεωρούσαμε εχθρό μας. Μπορεί τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά να περιέχουν δείκτη προστασίας SPF για τυχόν έκθεσή μας στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, όμως το καλοκαίρι πρέπει να χρησιμοποιούμε μια ξεχωριστή αντηλιακή κρέμα που να περιέχει υψηλό δείκτη προστασίας, ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας. Ειδικά αν η έκθεσή μας στον ήλιο είναι για πολλές ώρες, πρέπει να ανανεώνουμε το αντηλιακό μας περίπου κάθε δύο ώρες.

Θωρακίζουμε τον εαυτό μας με βιταμίνες

Η τροφή σου είναι το φάρμακό σου, έλεγε ο Ιπποκράτης. Είναι και το καλλυντικό σου, θα συμπληρώσω εγώ! Ειδικά το καλοκαίρι, οι τροφές που καταναλώνουμε έχουν άμεση σχέση με το αν λάμπει η επιδερμίδα μας, πόσο ενυδατωμένη είναι και πόσο γρήγορα μαυρίζει!

Τι ανάγκη έχουμε τα χημικά αντηλιακά, αφού μπορούμε να τρώμε τα κατάλληλα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνες; Το υγιές μαυρισμένο σώμα έχει ομοιόμορφο, μπρούντζινο χρώμα και λάμπει από ενυδάτωση. Για να μαυρίσουμε σωστά και κυρίως ακίνδυνα πρέπει να μην εκθέτουμε το δέρμα μας για πολλή ώρα στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Τότε πώς θα μαυρίσουμε, αναρωτιόμαστε; Ε ναι, λοιπόν, με κατάλληλη διατροφή!

Της Άντρης Σιδέρη, Συντονίστρια 2ετούς Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις!

Related item

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]