Greek
Τελετή Αποφοίτησης του KES College για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024

Τελετή Αποφοίτησης του KES College για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024

02 Ιουλίου 2024

Σε μια σεμνή και συνάμα, εντυπωσιακή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στη Λευκωσία, η Τελετή Αποφοίτησης του KES College για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023 - 2024 στην παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεσαορίας, εξεχουσών προσωπικοτήτων από το πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου μας, εκλεκτών καλεσμένων από τον επιχειρηματικό κόσμο και πλήθος συγγενών και φίλων των Αποφοίτων.

Ο Γενικός  Διευθυντής του KES College, κ. Πέτρος Θ. Στυλιανού συνεχάρη τους Απόφοιτους γιατί μέσα από τη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και την επιμονή τους κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το σημείο. “Αυτή η ημέρα είναι η απόδειξη των προσπαθειών σας και είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για εσάς” είπε χαρακτηριστικά. Συγχαρητήρια εξέφρασε και προς τους καθηγητές και τους γονείς των Αποφοίτων, που στάθηκαν δίπλα τους, τους καθοδήγησαν και τους υποστήριξαν.

Στο σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων της Ακαδημαϊκής Χρονιάς 2023-2024, ο κ. Στυλιανού επεσήμανε τα σημαντικά επιτεύγματα των Προγραμμάτων Σπουδών του Κολεγίου.

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το KES College εντάχθηκε στο EVBB, το οποίο αποτελεί κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο για επαγγελματική κατάρτιση και διά βίου μάθηση στις Βρυξέλλες. Η συνεργασία αυτή ανοίγει νέες ευκαιρίες και συνεργασίες για το Κολλέγιο, προσφέροντας πρόσβαση σε πόρους, εμπειρογνωμοσύνη και δικτύωση εντός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, ενισχύοντας την επαγγελματική κατάρτιση και προάγοντας την καινοτομία” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Αξιοσημείωτη”, είπε, “είναι η Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας του τίτλου Σπουδών του Πτυχίου του 4ετούς Προγράμματος Σπουδών  “Αισθητική & Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής” από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας διασφαλίζοντας την επαγγελματική ισοδυναμία του τίτλου σπουδών και την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων για άσκηση του επαγγέλματος Αισθητικού στην Ελλάδα.

Περαιτέρω, αναφέρθηκε στις νέες συνεργασίες του KES College μέσω υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας, όπως με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και το Κέντρο Μαστού Κύπρου, συνεργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση των φοιτητών των Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και της Σχολής Σπουδών Διοίκησης Επιχειρήσεων, κοινές δράσεις, ερευνητικά έργα και άλλα πολλά.

Συνεχάρη τους φοιτητές και τους εκπαιδευτές της Σχολής Επισιτιστικών, Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Σπουδών για τη σκληρή δουλειά και τις επιτυχίες τους σε διαγωνισμούς, όπως τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαγειρικής HO.RE.CA Gastronomia Expo 2023 που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου και τον Διεθνή Διαγωνισμό "Olivier Roellinger", που διοργανώνεται από τη Γαλλία, στους οποίους οι φοιτητές κέρδισαν πολλά βραβεία και διακρίθηκαν.

Έγινε, επίσης, αναφορά σε ακόμη ένα σημαντικό επίτευγμα του KES College:”Το Κέντρο Γεωργίας της Αναγέννησης στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών του Κολεγίου σε συνεργασία με το Cyprus Environment Foundation και το Ίδρυμα Χρίστου Στέλιου Ιωάννου, έλαβαν χρηματοδότηση πέραν των 200 χιλιάδων ευρώ από το TUI Care Foundation”. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, προσφέρονται 18 υποτροφίες αξίας 4.000 ευρώ η κάθε μία (υπό προϋποθέσεις) για φοίτηση στο Πρόγραμμα Σπουδών «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων» για τα ακαδημαϊκά έτη 2024-2025 και 2025-2026.

Επεσήμανε στη συνέχεια ότι, το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 αποτελεί ορόσημο για το KES College, καθώς γιορτάζονται 2 σημαντικές επέτειοι:

  • Τα 45χρονα από την ίδρυση του πρώτου Προγράμματος Σπουδών Αισθητικής στην Κύπρο, το 1979, και
  • Τα 25χρονα από την ίδρυση του πρώτου Προγράμματος Σπουδών Ιατρικοί Επισκέπτες στην Κύπρο, το 1999, τα οποία συμπίπτουν με την πρώτη αποφοίτηση από το 4ετές Πτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών".

Σημειώθηκε, επίσης, η συνεχής τεχνολογική αναβάθμιση του Κολεγίου, η ενίσχυση της ακαδημαϊκής ζωής των φοιτητών με αύξηση του αριθμού των κινητικοτήτων μέσω του προγράμματος Erasmus για πρακτική κυρίως εξάσκηση αλλά και η εκπαίδευση του ακαδημαϊκού προσωπικού σε χώρες της Ευρώπης.

Αξιοσημείωτη αναφορά έγινε και για τα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί το Ερευνητικό Κέντρο KES Research Center με προϋπολογισμό περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ έως το 2026.

Εκφράστηκαν ευχαριστίες προς τη Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και στον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) για την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία τους αλλά και σε όλο το Διοικητικό και Ακαδημαϊκό Προσωπικό του KES College για την αφοσίωση και την υποστήριξή τους.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Στυλιανού απηύθυνε χαιρετισμό προς τους Απόφοιτους με απόσπασμα από επίκαιρα λόγια του ιδρυτή του KES College, αείμνηστου Θεόδωρου Στυλιανού, από την Τελετή Αποφοίτησης του 2011-2012 και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία!

Ο Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος, στο σύντομο χαιρετισμό του συνεχάρη τους Απόφοιτους και τους ευχήθηκε να αξιοποιήσουν σωστά τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στάσεις ζωής με τις οποίες το KES College τους εφοδίασε όλα τα χρόνια των σπουδών τους, παροτρύνοντάς τους να εισέλθουν δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο, έχοντας πάντα κατά νουν ότι η παιδεία και η εκπαίδευση δεν τελειώνουν ποτέ.

Εκ μέρους των Αποφοίτων, σύντομο χαιρετισμό εκφώνησε η αριστούχα με την υψηλότερη βαθμολογία φοιτήτρια Λουκία Κυριάκου του Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» (4 έτη / Πτυχίο), η οποία, πέραν της αναφοράς της στις δύο προαναφερόμενες σημαντικές, ιστορικές επετείους του KES College είπε χαρακτηριστικά:

Για εμάς, τους πρώτους Απόφοιτους του Προγράμματος Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών», το KES College, το καταξιωμένο αυτό εκπαιδευτικό ίδρυμα υπήρξε καταλύτης στην προσωπική και επαγγελματική μας εξέλιξη. Μας έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στα θρανία, χρόνια μετά από τις πρώτες μας σπουδές στο κολλέγιο και να εξερευνήσουμε νέους ορίζοντες, οδηγώντας μας σε ένα ταξίδι γνώσης και αυτογνωσίας.”.

Ευχαρίστησε τους γονείς της αλλά και τους γονείς κάθε Απόφοιτου για όλους τους μικρούς ή μεγάλους αγώνες που έκαναν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους αναφέροντας χαρακτηριστικά τα λόγια που είπε ο Μέγας Αλέξανδρος προς τον Αριστοτέλη: «Στους γονείς μου οφείλω το ζην, αλλά στον δάσκαλό μου το ευ ζην». Επίσης, ευχαριστίες εξέφρασε, ιδιαίτερα στην Συντονίστρια του Προγράμματος Σπουδών Δρ. Α. Μηλιώτου αλλά και σε όλους τους καθηγητές του Προγράμματος Σπουδών. Τελειώνοντας, απευθυνόμενη στους συμφοιτητές της ανέφερε, μεταξύ άλλων: “Η πρώτη σημαντική αποστολή που κληθήκαμε στη ζωή μας να εκτελέσουμε, στέφθηκε με επιτυχία. Αποδείξαμε ότι, όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν! «Η αριστεία δεν είναι μία πράξη, αλλά μία συνήθεια», είπε ο Αριστοτέλης.”.   

Στη συνέχεια έγινε η απονομή βραβείων σε τελειόφοιτους με την υψηλότερη βαθμολογία και η απονομή τίτλων σπουδών σε όλους τους Απόφοιτους.

Η Τελετή ήταν διάχυτη από συναισθήματα υπερηφάνειας, χαράς και συγκίνησης, τα οποία κορυφώθηκαν τη στιγμή του παραδοσιακού πετάγματος των καπέλων και της ανταλλαγής ευχών για ένα πετυχημένο και λαμπρό επαγγελματικό μέλλον!

Ακολούθησε δεξίωση με ζωντανή μουσική από σαξόφωνο στον κήπο του Θεάτρου.  

Δηλώστε Συμμετοχή

5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος

Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562

Email: [email protected]