Το Πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να μεταλαμπαδεύσει το επιχειρηματικό πνεύμα στους φοιτητές με την προσφορά μαθημάτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και με το πώς να σχεδιάσουν, να ξεκινήσουν και να διαχειριστούν μεγάλες Επισιτιστικές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιία κλπ. Το τριετές Πρόγραμμα Σπουδών «Διεύθυνση Γαστρονομικών Τεχνών, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής», κτίζει πάνω στις γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτητές κατά τα δύο πρώτα χρόνια φοίτησης. Στο τρίτο έτος οι φοιτητές θα αποκτήσουν γνώσεις και ικανότητες ηγεσίας στηριζόμενοι στις σύγχρονες προσεγγίσεις της ηγετικής διεύθυνσης και αντίληψης, οι οποίες είναι αναγκαίες για την κατοχή διευθυντικών θέσεων και για αυτοεργοδοτούμενους επιχειρηματίες.
H Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies - WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.
1ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγεία και Ασφάλεια | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Αγγλικά | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Μαθηματικά | 2 | 4 |
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών | 2 | 3 |
Θεωρία Μαγειρικής Ι | 2 | 4 |
Πρακτική Μαγειρικής Ι | 5 | 6 |
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής Ι | 4 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 19 | 30 |
2ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία | 2 | 3 |
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών | 2 | 4 |
Επαγγελματική Σταδιοδρομία | 2 | 4 |
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα | 2 | 3 |
Θεωρία Μαγειρικής ΙΙ | 1 | 2 |
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙ | 5 | 6 |
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής ΙΙ | 3 | 4 |
Πρακτική Άσκηση Ι | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
3ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον | 2 | 4 |
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων | 2 | 4 |
Διατροφή και Διαιτολογία | 2 | 4 |
Βασικές Αρχές Διοίκησης | 2 | 4 |
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων | 2 | 3 |
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙΙ | 6 | 7 |
Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομία | 3 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 19 | 30 |
4ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 3 |
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων | 2 | 4 |
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου Τροφίμων και Ποτών | 2 | 4 |
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής | 3 | 3 |
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία | 2 | 3 |
Πρακτική Μαγειρικής ΙV | 5 | 5 |
Εισαγωγή στην Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική | 4 | 4 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙ | - | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 20 | 30 |
5ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Ασφάλεια των Τροφίμων | 2 | 4 |
Εισαγωγή στα Οικονομικά | 2 | 4 |
Αρχές Μάρκετινγκ | 2 | 4 |
Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής για Επισιτιστικές Τέχνες | 2 | 4 |
Μοριακή και Υβριδική Κουζίνα | 3 | 4 |
Διεθνής Κουζίνα και Νέες Τάσεις Ι | 5 | 6 |
Μεθοδολογία της Έρευνας | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 30 |
6ο Εξάμηνο | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Λειτουργικά και Αντιοξειδωτικά Τρόφιμα | 2 | 4 |
Διατροφή και Κουλτούρα | 2 | 4 |
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού | 2 | 4 |
Συμπεριφορά Καταναλωτή | 2 | 4 |
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα | 2 | 3 |
Διεθνής Κουζίνα και Νέες Τάσεις ΙΙ | 5 | 5 |
Διπλωματική Εργασία | 2 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
Υγεία και Ασφάλεια
Οι φοιτητές στο μάθημα αυτό θα διδαχθούν τις κατάλληλες συνθήκες για ένα ασφαλές, υγιεινό εργασιακό περιβάλλον.
Επαγγελματικά Αγγλικά
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με την αγγλική ορολογία όσο αφορά τον επαγγελματικό χώρο των Γαστρονομικών Τεχνών.
Επαγγελματικά Μαθηματικά
Οι φοιτητές θα μάθουν όλες τις αρχές των μετρήσεων και μονάδων μέτρησης στις γαστρονομικές τέχνες.
Σερβίρισμα Τροφίμων και Ποτών
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές την πλήρη διαδικασία από την ετοιμασία μέχρι την παράδοση των τροφίμων και ποτών.
Θεωρία Μαγειρικής Ι
Εισαγωγή των φοιτητών στον τομέα της Μαγειρικής / Γαστρονομίας, τη σύγχρονη ιστορία της και τον εξοπλισμό της. Επίσης εισάγει στους φοιτητές τη θεωρία του ψησίματος τροφών με τη χρήση διάφορων μεθόδων μαγειρέματος όπως και τη θεωρία της προετοιμασίας των λαχανικών, της πατάτας καθώς και την παραγωγή ζωμών, σαλτσών και σουπών.
Πρακτική Μαγειρικής Ι
Το μάθημα έχει σκοπό να εισάγει στους φοιτητές την πρακτική ψησίματος τροφών με τη χρήση διάφορων μεθόδων μαγειρέματος, προετοιμασίας των λαχανικών και της πατάτας και στην πρακτική παραγωγής ζωμών, σαλτσών και σουπών.
Τεχνικές Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής Ι
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές στην επιστήμη και πρακτική της Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής.
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία
Το μάθημα εισάγει και εκπαιδεύει στους φοιτητές στη χρήση υπολογιστικών φύλλων στην επιστήμη των τροφίμων, των υπηρεσιών και της τεχνολογίας.
Αποθήκευση και Διατήρηση Προμηθειών
Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στην πρακτική της αποθήκευσης και διατήρησης προμηθειών.
Επαγγελματική Σταδιοδρομία
Το μάθημα αυτό βοηθά τους φοιτητές να θέσουν σε σειρά προτεραιότητας τις επαγγελματικές τους επιλογές και μετά να εστιάσουν την προσοχή τους σε ρεαλιστικούς στόχους και να είναι σε θέση να δράσουν κατάλληλα για να τους επιτύχουν.
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα
Εισάγει τους φοιτητές στην κλασική γαλλική κουζίνα και να τους εκπαιδεύσουν σε διάφορες κλασικές γαλλικές συνταγές.
Θεωρία Μαγειρικής ΙΙ
Εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία των τεχνικών μαγειρικής κρέατος και ψαριού, την παραγωγή ζυμαρικών, προγευμάτων, αυγών και το σχεδιασμό μενού για πρωινό.
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙ
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη πρακτική των τεχνικών μαγειρικής κρέατος και ψαριού, στην παραγωγή ζυμαρικών και στην παρασκευή των προγευμάτων και των αυγών.
Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Το μάθημα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους φοιτητές στο να αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες στην αρτοζαχαροπλαστική και να τους καταστήσει ικανούς να εφαρμόσουν τις δεξιότητες αυτές σε ένα εργασιακό περιβάλλον ενός αρτοποιείου/ζαχαροπλαστείου.
Πρακτική Άσκηση Ι
Η Πρακτική Άσκηση Ι δίνει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές του Προγράμματος «Γαστρονομικές Τέχνες», επιπρόσθετα προς τις γνώσεις που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Υγιεινή Τροφίμων και Περιβάλλον
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και στις παγκόσμιες αρχές του HACCP. Επίσης, στοχεύει να φέρει σε επαφή τους φοιτητές με το θέμα της αειφόρου παραγωγής, διανομής και κατανάλωσης των τροφίμων.
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων
Εξοικειώνει τους φοιτητές με τον έλεγχο, τους χειρισμούς κοστολόγησης και την αγορά τροφίμων και ποτών στη βιομηχανία των γαστρονομικών τεχνών.
Διατροφή και Διαιτολογία
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στην επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας.
Βασικές Αρχές Διοίκησης
Εισάγει τους φοιτητές στις διάφορες έννοιες της διοίκησης συμπεριλαμβανομένου των ελέγχων διοίκησης, των βασικών αρχών λήψης αποφάσεων και του προγραμματισμού, της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού και εννοιών σχετικών με τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού.
Διαχείριση Εκδηλώσεων και Συνεδρίων
Εισάγει τους φοιτητές σε διαφορετικά είδη εκδηλώσεων (Banquet, Gala, Συνέδρια) και στις τεχνικές σχεδιασμού και διαχείρισής τους.
Πρακτική Μαγειρικής ΙΙI
Στο μάθημα αυτό οι φοιτητές θα διδαχθούν σε πρακτικό επίπεδο όλες τις διαδικασίες που εμπλέκονται στην προετοιμασία των ψαριών για επαγγελματική χρήση, τις αρχές της κοπής του κρέατος, των πουλερικών και την προετοιμασία για τα διάφορα είδη μαγειρέματος, την παρασκευή σνακ, σάντουιτς και ορεκτικών για εκδηλώσεις.
Κυπριακή Κουζίνα και Γαστρονομία
Το μάθημα εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της παραγωγής τοπικών παρασκευασμάτων μαγειρικής, στις βασικές πτυχές της ιστορίας της Κυπριακής μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας στη περιοχή της ανατολικής μεσογείου.
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα αυτό εξηγεί τις μεθόδους σχεδιασμού κουζίνας και υπηρεσίας τροφίμων.
Αρχές Οργάνωσης και Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων
Εισάγει τους φοιτητές σε βασικές οργανωσιακές αρχές και έννοιες και η ανάλυση του τρόπου λειτουργίας μιας κουζίνας μέσω της διερεύνησης συστημάτων παραγωγής και οργάνωσης και διαφορετικών μεθόδων και διαδικασιών φύλαξης τροφίμων.
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εδεσματολογίου Τροφίμων και Ποτών
Το μάθημα αυτό θα αναπτύξει την κατανόηση των βασικών στοιχείων που είναι αναγκαία στο σχεδιασμό εδεσματολογίων για τρόφιμα και ποτά.
Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων Διατροφής
Το μάθημα αυτό θα διδάξει και θα εκπαιδεύσει τη διαδικασία ανάπτυξης τροφίμων, προσδιορίζοντας τα βήματα και τα στάδια και δείχνει πώς οι πόροι πρέπει να χρησιμοποιηθούν .
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία
Το μάθημα αυτό εξοικειώνει τους φοιτητές στη διαχείριση τροφοδοσίας, συμποσίων και άλλων δεξιώσεων και τους εκπαιδεύει στις τεχνικές προετοιμασίας αυτών.
Πρακτική Μαγειρικής IV
Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν στη παρασκευή γευμάτων για χορτοφάγους και γευμάτων ειδικής διατροφής και στη παρασκευή πιάτων της σύγχρονης ευρωπαϊκής κουζίνας. Τελικός σκοπός του μαθήματος είναι να παραχθεί ένα επαγγελματικό γεύμα (μπουφέ), ως επίδειξη των γνώσεων και ικανοτήτων των φοιτητών.
Εισαγωγή στην Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της παραγωγής τοπικών παρασκευασμάτων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και να διδάξει όλα τα σημαντικά είδη των παρασκευασμάτων αυτών.
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Η Πρακτική Άσκηση ΙΙ προσφέρει τη δυνατότητα απόκτησης πρακτικών εμπειριών από τους φοιτητές επιπρόσθετα προς τις γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτηθεί κατά την διάρκεια της φοίτησης τους σε πραγματικό επαγγελματικό περιβάλλον.
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Ασφάλεια των Τροφίμων
Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν στις διαδικασίες ασφάλειας τροφίμων και τις παγκόσμιες αρχές του HACCP. Το μάθημα αυτό παρουσιάζει στους φοιτητές πώς να αναλύουν λειτουργικά θέματα ασφάλειας τροφίμων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων.
Εισαγωγή στα Οικονομικά
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές τις βασικές αρχές της οικονομικής θεωρίας με εξειδίκευση στη Μικροοικονομία (βασικό οικονομικό πρόβλημα, θεωρία χρησιμότητας, ζήτηση και προσφορά, ελαστικότητες, θεωρία κόστους και επιχείρησης, μορφές αγοράς) την κατανόηση της.
Αρχές Μάρκετινγκ
Το μάθημα Αρχές Μάρκετινγκ είναι η θεωρητική κατανόηση και πρακτική εφαρμογή των διαφόρων σύγχρονων αρχών πελατοκεντρικού Μάρκετινγκ από τους φοιτητές στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων.
Αρχές Χρηματοοικονομικής Λογιστικής για Επισιτιστικές Τέχνες
Το μάθημα αυτό θα βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τη χρήσης της λογιστικής στο επιχειρηματικό περιβάλλον και ιδιαίτερα στις Γαστρονομικές Τέχνες.
Μοριακή και Υβριδική Κουζίνα
Το μάθημα αυτό εισάγει στους φοιτητές τη θεωρία και την πρακτική της σύγχρονης κουζίνας όπως η Μοριακή κουζίνα (Molecular cuisine), η Υβριδική κουζίνα (Fusion cuisine), κλπ.
Διεθνής Κουζίνα και Νέες Τάσεις Ι
Το μάθημα αυτό δίνει τη δυνατότητα για περαιτέρω ανάπτυξη της ικανότητας του φοιτητή για την παρασκευή σύνθετων ή απλών μοντέρνων σαλτσών με βάση τις Βασικές [Μητρικές] σάλτσες, να εισαγάγει τους φοιτητές στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα και πιο συγκεκριμένα στην ιταλική όπως επίσης στην αραβική και αφρικανική κουζίνα και να τους εκπαιδεύει σε βασικά πιάτα και συνταγές.
Μεθοδολογία της Έρευνας
Το μάθημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές για σωστή χρήση των γνώσεων και δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη διαδικασία εκπόνησης μίας μελέτης ούτως ώστε οι να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις κατάλληλες τεχνικές γραφής ενός θέματος που συνδέεται άμεσα με τα θέματα στις Γαστρονομικές Τέχνες.
Λειτουργικά και Αντιοξειδωτικά Τρόφιμα
Εισάγει τους φοιτητές σε νέα επιστημονικά δεδομένα του τομέα της Τεχνολογίας των Τροφίμων και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη των λεγόμενων καινοφανών τροφίμων.
Διατροφή και Κουλτούρα
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στους ανθρωπολογικούς, κοινωνιολογικούς, πολιτιστικούς και ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν τη διατροφή και να κατανοήσουν τη χρήση των τροφίμων σε σχέση με την ευρύτερη Επισιτιστική Βιομηχανία.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Εισάγει τους φοιτητές στις βασικές αρχές για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε οργανισμούς.
Συμπεριφορά Καταναλωτή
Οι φοιτητές θα πρέπει να κατανοήσουν τις διάφορες θεωρίες που αφορούν τη συμπεριφορά του καταναλωτή και την εφαρμογή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στο μάρκετινγκ.
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα
Εισάγει τους φοιτητές στη παραγωγή τροφίμων σε μεγάλη κλίμακα.
Διεθνής Κουζίνα και Νέες Τάσεις ΙΙ
Το μάθημα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες στην κουζίνα της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.
Διπλωματική Εργασία
Οι φοιτητές θα πρέπει να εμπεδώσουν την ανάγκη της συγγραφής της εργασίας ως μέσο επικοινωνίας τών επιστημονικών ανακαλύψεων και η κατανόηση τού τρόπου διεξαγωγής τής μελέτης είτε υπό μορφή βιβλιογραφικής ανασκόπησης είτε υπό μορφή έρευνας καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η συγγραφή της εργασίας σχετικής με τις Γαστρονομικές Τέχνες.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο θέμα της Διατροφής και Διαιτολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562