Το Πρόγραμμα Σπουδών “Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων” συνδυάζει τη δύναμη των Γαστρονομικών Τεχνών και της Τέχνης της Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας, προκειμένου να προετοιμάσει τους φοιτητές που το παρακολουθούν για μια καριέρα ως Διευθυντικά Στελέχη σε σχετικές επιχειρήσεις. Οι απόφοιτοι του προγράμματος, μπορούν να αναλάβουν θέσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως Διευθυντής Παραγωγής Τροφίμων, Αρχιμάγειρας, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και όχι μόνο. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει ευκαιρίες στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες όπως ηγεσία, διαχείριση, τεχνικές μαγειρικής, κριτική σκέψη, προσωπική ευθύνη, ηθική συμπεριφορά, επίλυση προβλημάτων και επικοινωνία με πελάτες. Οι φοιτητές μπορούν να εστιάσουν τις σπουδές τους, επιλέγοντας μεταξύ της επικέντρωσης στη Μαγειρική και της επικέντρωσης στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, με τα κατάλληλα μαθήματα, που είναι ιδανικά για κάθε μια από τις δύο επικεντρώσεις.
H Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies - WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College.
1ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγεία και Ασφάλεια | 2 | 4 |
Βασικές Αρχές Διοίκησης | 2 | 4 |
Επαγγελματικά Αγγλικά | 2 | 4 |
Τραπεζοκομία και Οινολογία | 2 | 3 |
Βασικές Αρχές Οικονομικών | 2 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 10 | 18 |
1ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στις Γαστρονομικές Τέχνες | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εισαγωγή στη Μαγειρική | 7 | 8 |
Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας/Ζαχαροπλαστικής Ι | 4 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 11 | 12 |
2ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Επαγγελματικά Γαλλικά | 2 | 3 |
Τροφογνωσία | 2 | 3 |
Βασικές Αρχές Λογιστικής | 3 | 6 |
Εισαγωγή στη Κλασσική Γαλλική Κουζίνα | 2 | 3 |
Πρακτική Άσκηση Ι | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 9 | 21 |
2ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στις Γαστρονομικές Τέχνες | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Τεχνικές Μαγειρικής Ι | 6 | 6 |
Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής ΙΙ | 3 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 9 | 9 |
3ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Υγιεινή Τροφίμων | 2 | 3 |
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων | 2 | 3 |
Υγιεινή Διατροφή | 2 | 3 |
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων | 3 | 6 |
Επιχειρηματικότητα | 2 | 3 |
Χρηματοοικονομικά Θέματα | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 14 | 24 |
3ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στις Γαστρονομικές Τέχνες | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Τεχνικές Μαγειρικής ΙΙ | 6 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 6 | 6 |
4ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων | 3 | 6 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙ | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 12 |
4ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα | 3 | 3 |
Διεθνής Κουζίνα | 3 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 3 |
4ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στις Γαστρονομικές Τέχνες | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Κυπριακή Κουζίνα | 4 | 4 |
Ανάπτυξη Εδεσματολογίου και Διακόσμηση Πιάτων | 4 | 5 |
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 11 | 15 |
5ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων | 3 | 5 |
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία | 2 | 2 |
Αρχές Μάρκετινγκ | 3 | 6 |
Χρηματοοικονομική Λογιστική | 3 | 6 |
Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων | 3 | 6 |
Ειδική Διατροφή | 3 | 5 |
ΣΥΝΟΛΟ | 17 | 30 |
6ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης | 3 | 5 |
Διατροφή και Κουλτούρα | 2 | 3 |
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού | 3 | 6 |
Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ | - | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 8 | 20 |
6ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επικέντρωσης στις Γαστρονομικές Τέχνες | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Μοριακή και Υβριδική Κουζίνα | 3 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 3 |
6ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εισαγωγή στη Γερμανική Γλώσσα | 2 | 4 |
Εισαγωγή στη Ρωσική Γλώσσα | 2 | 4 |
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
Mεσογειακή Κουζίνα | 3 | 3 |
Ιταλική Κουζίνα | 3 | 3 |
ΣΥΝΟΛΟ | 5 | 7 |
7ο Εξάμηνο / Kοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Έρευνα Αγοράς | 3 | 5 |
Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής | 2 | 2 |
Εταιρική Νομοθεσία | 3 | 4 |
Κρύα Κουζίνα | 5 | 5 |
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα | 3 | 6 |
Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης Ι | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 18 | 26 |
7ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Επιμελητεία Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων | 2 | 4 |
Ηλεκτρονικό Εμπόριο | 2 | 4 |
ΣΥΝΟΛΟ | 2 | 4 |
8ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Επικεντρώσεων | ||
---|---|---|
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Συμπεριφορά του Καταναλωτή | 2 | 4 |
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων | 3 | 6 |
Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλειας | 3 | 6 |
Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης | 5 | 8 |
ΣΥΝΟΛΟ | 13 | 24 |
8ο Εξάμηνο / Μαθήματα Επιλογής | ||
---|---|---|
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα | ||
MAΘHMATA | Π.Τ.Ε* | ECTS |
Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων | 3 | 6 |
Επιμελητεία Αποθήκευσης Τροφίμων | 3 | 6 |
ΣΥΝΟΛΟ | 3 | 6 |
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
Οι φοιτητές του Προγράμματος αυτού οφείλουν να εκτελέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Πρακτική Άσκηση διάρκειας 4 μηνών.
Υγεία και Ασφάλεια
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στους τομείς της υγείας, της ασφάλειας και της προστασίας που απαιτείται στο εργασιακό περιβάλλον. Επίσης μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος οι φοιτητές αντιλαμβάνονται τον καθοριστικό ρόλο και τις ευθύνες του εργοδότη στην τήρηση των κατάλληλων μέτρων.
Βασικές Αρχές Διοίκησης
Το μάθημα “Βασικές Αρχές Διοίκησης” εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες της Διοίκησης.
Επαγγελματικά Αγγλικά
Το μάθημα είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη διδασκαλία της Αγγλικής γραμματικής και έκθεσης ιδεών για τους φοιτητές των Προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών, Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.
Τραπεζοκομία και Οινολογία
Αυτό το μάθημα παρέχει στους εκπαιδευόμενους μια επισκόπηση των διαδικασιών που συνδέονται με την οργάνωση της υπηρεσίας τροφίμων και ποτών και επικεντρώνεται στην τραπεζοκομία και τις αρχές της οινολογίας.
Βασικές Αρχές Οικονομικών
Το μάθημα αυτό εισαγάγει στους φοιτητές τις βασικές αρχές της Μικροοικονομικής Θεωρίας.
Εισαγωγή στη Μαγειρική
Το μάθημα αυτό κάνει μια εισαγωγή στη βιομηχανία των γαστρονομικών τεχνών και ασχολείται με τα βασικά εργαλεία μαγειρικής τέχνης, τον εξοπλισμό, τις μεθόδους και τις τεχνολογίες. Οι φοιτητές/τριες θα μελετήσουν επιπλέον τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες με ασφάλεια.
Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής Ι
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στη θεωρία και την πρακτική της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, και τους παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και την πρακτική εμπειρία για να μπορέσουν να εργαστούν σε περιβάλλον αρτοποιείου / ζαχαροπλαστείου.
Επαγγελματικά Γαλλικά
Εισαγωγικό μάθημα στη Γαλλική Γλώσσα που στοχεύει στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων επικοινωνίας στην ανάγνωση, γραφή και ομιλία στη γλώσσα αυτή.
Tροφογνωσία
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στις αρχές της επιστήμης της τεχνολογίας των τροφίμων. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τη φυσική δομή και τη χημική σύσταση των κυριότερων κατηγοριών τροφίμων και πώς αυτές μεταλλάσσονται κατά την επεξεργασία.
Βασικές Αρχές Λογιστικής
Εισαγωγή στις βασικές αρχές λογιστικής. Η θεματολογία του μαθήματος επικεντρώνεται σε λογιστικές πληροφορίες όπως αυτές επηρεάζουν τους επενδυτές και πιστωτές. Θα γίνει ανάπτυξη των παραδεκτών λογιστικών αρχών και των λογιστικών εγγράφων που αφορούν επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Εισαγωγή στη Κλασική Γαλλική Κουζίνα
Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στη κλασική γαλλική κουζίνα και συνδυάζει την κοινωνική και γαστρονομική ιστορία με τη θεωρία και την πρακτική.
Πρακτική Άσκηση Ι
Ο/η φοιτητής/τρια του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» είναι υποχρεωμένος/νη να ενημερωθεί και να απασχοληθεί σε συνθήκες πραγματικής εργασίας σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κ.α. να αποκτήσει παραπέρα εμπειρίες με προγραμματισμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και ακαδημαϊκές γνώσεις του/της.
Τεχνικές Μαγειρικής Ι
Το μάθημα ασχολείται με τα κόκκινα κρέατα, κυνήγια, πουλερικά, ψάρια και οστρακοειδή. Οι φοιτητές θα εκπαιδευτούν σε διάφορες μεθόδους μαγειρέματος για τον κάθε τύπο κρέατος. Θα καλυφθεί η παρουσίαση και η κατάλληλη γαρνιτούρα για κάθε τύπο κρέατος και ψαριού. Επίσης το μάθημα εξετάζει την προετοιμασία, το μαγείρεμα και τη χρήση των ζυμαρικών και όλων των σπόρων / σιτηρών (δημητριακά). Το μάθημα καλύπτει επίσης το πρωινό και τα πιάτα πρωινού.
Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής ΙΙ
Το μάθημα διευρύνει τις γνώσεις των φοιτητών στη θεωρία και την πρακτική της αρτοποιίας/ζαχαροπλαστικής και τους παρέχει πάρα πολλές γνώσεις και πρακτική εξοικείωση για να μπορέσουν να εργαστούν σε περιβάλλον αρτοποιείου / ζαχαροπλαστείου.
Υγιεινή Τροφίμων
Το μάθημα Υγιεινή Τροφίμων προσφέρει μια εισαγωγή στα θέματα αποστείρωσης και ασφάλειας, και στις πρακτικές που σχετίζονται με την προετοιμασία τροφίμων και την αποτροπή αλλοίωσής τους. Το μάθημα δίνει έμφαση στο σύστημα ανάλυσης κρίσιμων σημείων υγιεινής (HACCP).
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων
Το μάθημα Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων παρέχει στους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών που στοχεύουν να γίνουν υπεύθυνοι / διευθυντές μιας επιχείρησης, την απαραίτητη γνώση για τον έλεγχο της κοστολόγησης των πρώτων υλών. Οι φοιτητές θα μάθουν διαφορετικές τεχνικές, διαδικασίες και μεθόδους υπολογισμού που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία.
Υγιεινή Διατροφή
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών στις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής. Το μάθημα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα θρεπτικά συστατικά και τις θρεπτικές αξίες, το ρόλο τους στη διατήρηση της υγείας και την παρουσίαση στη συσκευασία διαφόρων τροφίμων.
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στις διαδικασίες και στις τεχνικές που είναι αναγκαίες για το σχεδιασμό και την πετυχημένη οργάνωση διαφορετικών τύπων εκδηλώσεων.
Επιχειρηματικότητα
Το μάθημα εξετάζει τη θεωρία της επιχειρηματικότητας ως ένα πολυδιάστατο φαινόμενο σε επίπεδα προσωπικής επιχείρησης και μεγάλου οργανισμού. Συσχετίζοντας θεωρία και πράξη, οι φοιτητές θα αποκτήσουν πρακτική πείρα στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών.
Χρηματοοικονομικά Θέματα
Αυτό είναι ένα εισαγωγικό μάθημα όσον αφορά τα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις. Θα καλυφθούν θέματα όπως ανάλυση της σημερινής αξίας και έκπτωσης, διαφοροποίηση, η ανταλλαγή ανάμεσα στο ρίσκο και στην επιστροφή, τιμολόγηση προϊόντων και ομολόγων, το μοντέλο τιμολόγησης του πάγιου κεφαλαίου και άλλα.
Τεχνικές Μαγειρικής ΙΙ
Το μάθημα αυτό είναι το δεύτερο από μια σειρά μαθημάτων μαγειρικής, στα οποία οι φοιτητές διδάσκονται σταδιακά την διαδικασία μαγειρέματος. Το μάθημα διευρύνει τις γνώσεις των φοιτητών στη θεωρία και την πρακτική της προετοιμασίας φαγητού, και τους παρέχει αμέτρητες γνώσεις και πρακτική εξοικείωση για να μπορέσουν να εργαστούν σε περιβάλλον κουζίνας σε μονάδες τροφοδοσίας.
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων εισαγάγει τους φοιτητές στην ανάγκη ύπαρξης ενός πρακτικού και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και στον εργονομικό σχεδιασμό μιας κουζίνας.
Πρακτική Άσκηση ΙΙ
Ο/η φοιτητής/τρια του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων» είναι υποχρεωμένος/η να ενημερωθεί και να απασχοληθεί σε συνθήκες πραγματικής εργασίας σε Ξενοδοχειακές Μονάδες, Εστιατόρια, Αρτοποιεία, Ζαχαροπλαστεία κ.α. να αποκτήσει παραπέρα εμπειρίες με προγραμματισμένο τρόπο, χρησιμοποιώντας τις τεχνικές και ακαδημαϊκές γνώσεις του/της. Η Πρακτική Άσκηση ΙΙ θα πρέπει να έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, η εφαρμογή της να είναι καίρια και να συμβαδίζει με το αντικείμενο των Επισιτιστικών Τεχνών και να αποσκοπεί κυρίως στην εφαρμογή των γνώσεων που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των σπουδών του/της φοιτητή/τριας και στη περαιτέρω κατάρτιση / εξειδίκευση και ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται για τον τομέα αυτό.
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα
Η Σύγχρονη Ευρωπαϊκή κουζίνα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και δέχεται πολλές περιφερειακές και διεθνείς επιρροές. Πρόκειται για μια συγχώνευση των τεχνικών και ιδεών από πολλές διαφορετικές χώρες. Στην ουσία είναι μια στοχαστική έκδοση μαγειρικής της βόρειας Ευρώπης και της Μεσογείου, σε στυλ που περιλαμβάνει πολλά ψησίματα στη σχάρα, στο φούρνο, ελαιόλαδο, σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά ως το πιο προφανές χαρακτηριστικό των σύγχρονων ευρωπαϊκών τροφίμων. Το μάθημα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη βόρεια και κεντρική Γερμανική κουζίνα και λιγότερο στις Γαλλικές, Ιταλικές και Ελληνικές κουζίνες, οι οποίες βεβαία καλύπτονται σε άλλα μαθήματα.
Διεθνής Κουζίνα
Το μάθημα είναι μια εκτεταμένη εισαγωγή στη Διεθνή κουζίνα σε όλες τις ηπείρους. Στο μάθημα θα γίνει μια εισαγωγή στα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στις διάφορες χώρες και στα μέσα.
Κυπριακή Κουζίνα
Το μάθημα συμπεριλαμβάνει τις βασικές πτυχές της ιστορίας της Κυπριακής μαγειρικής και γαστρονομικής κουλτούρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις βασικές συνταγές. Αποτελεί μια θεωρητική εισαγωγή στο αντικείμενο αυτό αλλά δίνει επίσης στους φοιτητές την ευκαιρία για πρακτική άσκηση.
Ανάπτυξη Εδεσματολογίου και Διακόσμηση Πιάτων
Το μάθημα είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός στις κύριες πτυχές σχεδιασμού του εδεσματολογίου. Λαμβάνει υπόψη τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό εδεσματολογίων που θεωρούν σημαντική την έρευνα και την ανάλυση πωλήσεων. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις διαχειριστικές τους ικανότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών.
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία
Το μάθημα αυτό αποτελεί μια περιεκτική ανασκόπηση για το πώς να σχεδιαστεί και να αρχίσει τη λειτουργία της μια επιτυχημένη επιχείρηση Catering, τόσο μέσα όσο και έξω από τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των κινητών μονάδων.
Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων
Το μάθημα Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων είναι το δεύτερο από δύο μαθήματα τα οποία καλύπτουν όλα τα θέματα σχετικά με την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων. Τα μαθήματα ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές και αρχές του HACCP (το σύστημα ανάλυσης κινδύνων και κρίσιμων στοιχείων ελέγχου).
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία
Το μάθημα αυτό βασίζεται σε προηγούμενα εισαγωγικά μαθήματα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ασχολείται με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις γαστρονομικές τέχνες. Το μάθημα επικεντρώνεται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών σε υπολογιστικό φύλλο (spreadsheet work).
Αρχές Μάρκετινγκ
Το μάθημα Αρχές Μάρκετινγκ εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες του Μάρκετινγκ.
Χρηματοοικονομική Λογιστική
Ο ρόλος των λογιστών στη παροχή χρήσιμων πληροφοριών στους επενδυτές, στους πιστωτές, στις ρυθμιστικές αρχές του κράτους και σε άλλους. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση της έννοιας της αξίας του ισολογισμού, της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης και της κατάστασης ταμειακής ροής.
Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων
Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των επισιτιστικών μονάδων. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τη σχετικότητα της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία και τη σημασία της για το προσωπικό, τους πελάτες και τους οργανισμούς.
Ειδική Διατροφή
Το μάθημα αναφέρεται στη διατροφή των χορτοφάγων και τη διατροφική προετοιμασία συνταγών με βάση τα φυτά. Επίσης, γνωρίζουν τι είναι τα ειδικά φαγητά, σε ποιους αποτείνονται και τους όρους κατασκευής τους.
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης
Το μάθημα ενσωματώνει τη θεωρία και την πρακτική που χρειάζονται οι φοιτητές του Προγράμματος Σπουδών για την έναρξη λειτουργίας και τη διαχείριση μιας μικρής επιχείρησης και προσφέρει μια κατανοητή επεξήγηση θεμάτων που σχετίζονται με μικρές επιχειρήσεις.
Διατροφή και Κουλτούρα
Το μάθημα εξετάζει τις γενικές έννοιες της διατροφής και της κοινωνίας. Οι φοιτητές θα μελετήσουν τους λόγους και τις επιρροές που δέχονται οι άνθρωποι σε σχέση με την κατανάλωση τροφίμων. Το μάθημα μελετά τη διατροφή μέσω κοινωνιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων και βοηθά τους φοιτητές να κατανοήσουν το ρόλο της διατροφής στο σύγχρονο κόσμο.
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Το μάθημα είναι μια εισαγωγή στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού. Καλύπτει αποφάσεις οργανισμών για πρόσληψη, εκπαίδευση και αμοιβές υπαλλήλων, καθώς και αναφορές σε αποφάσεις που παίρνουν τμήματα ανθρώπινου δυναμικού.
Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ
H κατάρτιση των φοιτητών σε χώρους εργασίας αποτελεί συμπλήρωμα της κατάρτισης που ήδη προσφέρθηκε μέσα στα εργαστήρια του Κολλεγίου και στην ουσία είναι μια επαφή με την πραγματικότητα της βιομηχανίας και μια πρόγευση εμπειριών στο χώρο της βιομηχανίας. Η πρακτική άσκηση, εκπονείται σε στενή συνεργασία και με την καθοδήγηση του/της φοιτητή/τριας από το επιβλέπον μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού που διδάσκει στο κολλέγιο και ορίστηκε ως σύμβουλος του/της φοιτητή/τριας.
Μοριακή και Υβρυδική Κουζίνα
Η Μοριακή Κουζίνα (Molecular Cuisine), (δηλαδή η μελέτη και η εφαρμογή αρχών από τη Χημεία, τη Φυσική και άλλες Επιστήμες στις διαδικασίες μαγειρέματος, την ετοιμασία και τα χρησιμοποιούμενα υλικά) και η Συνθετική Κουζίνα (Fusion Cuisine) (δηλαδή η Κουζίνα που χρησιμοποιεί στοιχεία από διαφορετικές μαγειρικές παραδόσεις), είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία στις σύγχρονες διεθνείς εξελίξεις στο χώρο των επισιτιστικών τεχνών. Το μάθημα αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στα πιο πάνω θέματα.
Εισαγωγή στη Γερμανική Γλώσσα
Μέσω του μαθήματος αυτού θα καταστεί δυνατό οι φοιτητές να κατανοούν προτάσεις και συνηθισμένες εκφράσεις που να έχουν άμεση σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον. Να έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν σε απλές αλλά και σε συναφή με τον κλάδο τους περιστάσεις και να μπορούν να ανταλλάξουν πληροφορίες τόσο για απλά καθημερινά όσο και εργασιακά θέματα.
Εισαγωγή στη Ρωσική Γλώσσα
Το μάθημα αυτό είναι εισαγωγικό στη Ρωσική γλώσσα και σκοπεύει στο να καλύψει τις βασικές δομές και το βασικό λεξιλόγιο της Ρωσικής γλώσσας, με έμφαση στις γαστρονομικές τέχνες για να κατανοούν ή και να χρησιμοποιούν συνηθισμένες εκφράσεις που έχουν σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον.
Μεσογειακή Κουζίνα
Το μάθημα είναι μια εκτεταμένη εισαγωγή στην μεσογειακή κουζίνα και όλων των παρασκευών όπου γίνονται από τις διάφορες χώρες της Μεσογείου. Το μάθημα συνδυάζει την πρακτική άσκηση με τη θεωρία και την επαγγελματική περιήγηση σε μονάδα επεξεργασίας τροφίμων. Επίσης γίνεται εκτεταμένη εισαγωγή και στη δημιουργία μπουφέ στις διάφορες χώρες της Μεσογείου, όπως Ελλάδα, Ιταλία, Αίγυπτο κτλ.
Ιταλική Κουζίνα
Το μάθημα ασχολείται με τη μαγειρική και την παράδοση της στην ιταλική χερσόνησο. Το μάθημα εισαγάγει τους φοιτητές στις διαφορετικές παραδόσεις, διατροφικής κουλτούρας που επικρατεί στις διαφορές περιοχές της Ιταλικής χερσονήσου.
Έρευνα Αγοράς
Το μάθημα στηρίζεται στο εισαγωγικό μάθημα του μάρκετινγκ και επεκτείνεται στη κάλυψη και ανάλυση της αγοράς. Η έρευνα χρησιμοποιείται ως ένα εργαλείο για να συγκεντρώσει, να αναλύσει, και να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα μάρκετινγκ σε μια επιχείρηση.
Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής
Το μάθημα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της διαδικασίας, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων τροφίμων.
Εταιρική Νομοθεσία
Το μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές του δίκαιου των επιχειρήσεων. Καλύπτονται επίσης θέματα όμως το νομικό περιβάλλον της ηλεκτρονικής επιχείρησης και του ηλεκτρονικού εμπορίου, αστικά αδικήματα, εγκλήματα, η πνευματική ιδιοκτησία και άλλα.
Κρύα Κουζίνα
Το μάθημα είναι μια εκτεταμένη εισαγωγή στην κρύα κουζίνα και σε όλες τις σχετικές παρασκευές όπως σαλάτες, σούπες, πατέ, τερίνες, γκαλατίνες, κλπ. Επίσης γίνεται εκτεταμένη εισαγωγή και στη δημιουργία μπουφέ.
Παραγωγή τροφίμων σε μεγάλη κλίμακα
Είναι ένα εξελιγμένο μάθημα με στόχο να προετοιμάσει τους φοιτητές του τρίτου έτους για εργασία με επιχειρησιακές δεξιότητες. Το μάθημα είναι βασισμένο στην αποκτηθείσα γνώση από τα προηγούμενα μαθήματα και στόχος είναι η πρακτική εφαρμογή σε μεγάλης κλίμακας εργασίες, με βάση την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) και τις αρχές του συστήματος HACCP.
Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης Ι
Το μάθημα «Αρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης» είναι η εξάσκηση των φοιτητών στην ετοιμασία τής πτυχιακής μελέτης είτε υπό μορφή βιβλιογραφικής ανασκόπησης είτε υπό μορφή έρευνας καθώς επίσης ο σχεδιασμός και η συγγραφή εργασίας σχετικής με τη Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών.
Επιμελητεία Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων
Το μάθημα εστιάζεται στην επιστήμη και τις αρχές της λιανικής πώλησης και της επιμελητείας του λιανικού εμπορίου τροφίμων.
Ηλεκτρονικό Εμπόριο
Αυτό είναι ένα προηγμένο μάθημα το οποίο καταπιάνεται με την αναδυόμενη ηλεκτρονική αγορά. Η θεματολογία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαδικτυακές τεχνολογίες, μηχανισμούς διαδικτυακής αγοράς, διαδραστικούς πελάτες, γνωστικά προϊόντα και άλλα.
Συμπεριφορά του Καταναλωτή
Με το μάθημα «Συμπεριφορά του Καταναλωτή» θα κατανοήσουν οι φοιτητές/τριες τις έννοιες, αρχές και θεωρίες από διάφορες συμπεριφορικές επιστήμες.
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων
Το μάθημα επικεντρώνεται στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (European Food Safety Authority - EFSA) και τις λειτουργίες της. Καλύπτει το Νόμο, την Επιστήμη, την Πολιτική και την Πρακτική των Κανονισμών Τροφίμων στην ΕΕ και στα παρεμφερή / συνδεδεμένα διεθνή σώματα (FAO, FDA, κ.ά.).
Διαχείριση Κινδύνων και Ασφάλειας
Το μάθημα αυτό εισαγάγει τους φοιτητές στα διάφορα συστήματα που υπάρχουν στον επισιτιστικό τομέα και ασχολούνται με την διαχείριση των κινδύνων και της ασφάλειας.
Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης
Το μάθημα αυτό προετοιμάζει τους φοιτητές για να ετοιμάσουν μια μελέτη σε θέμα συναφές με τις σπουδές τους στηριζόμενοι στο μάθημα που προηγείται «Aρχές Συγγραφής Πτυχιακής Μελέτης» και του μαθήματος «Έρευνα Αγοράς».
Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων
Το μάθημα παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων σε όλα τα στάδιά της.
Επιμελητεία Αποθήκευσης Τροφίμων
Το μάθημα αυτό ασχολείται με την επιμελητεία τροφίμων και τη διαχείριση χώρων αποθήκευσης τους και συμπληρώνει το μάθημα “Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων”.
Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: 00357 22875737, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες
Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Γιώργος Βοσκού είναι Λέκτορας στο ΚES College από τον Οκτώβριο του 2022. Είναι κάτοχος πτυχίου Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (2021) με επικέντρωση στις Γαστρονομικές Τέχνες από το KES COLLEGE. Από το 2020 είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων Μαγειρικής Κύπρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου με συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Από το 2017 εργάζεται σε επισιτιστικές μονάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: HOTEL MANAGEMENT, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, LOGISTICS
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 - 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Πληροφορική
Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ελένη Γιάγκου είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2022. Από το 2020, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου Εκπαίδευση, Ηγεσία και Διοίκηση, από το Cyprus International Institute of Management και από το 2010 κατέχει πτυχίο Computer Science από το University of Leeds. H κα Γιάγκου είναι Certified Training Professional (ECDL - CTP) και διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις των Εργαλείων Παραγωγικότητας Γραφείου της Microsoft (Microsoft Office Productivity Tools), του εργαλείου Επεξεργασίας Εικόνας (Image Editing – Adobe Photoshop) και Επεξεργασίας Ιστοσελίδων (Web Editing – Adobe Dreamweaver) αλλά και του εργαλείου Ανάλυσης Δεδομένων Microsoft Power BI. Επίσης, είναι πιστοποιημένη NLP Trainer και έχει πραγματοποιήσει παρουσιάσεις που αφορούν το Νευρο-Γλωσσικό Προγραμματισμό (NLP) μεταξύ άλλων στο 3ο PMI Cyprus - Professional Development Event και στο 5ο CCS - Distance Learning Session for Trainers και σε Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής.
‘Εχει εκτεταμένη εμπειρία στο τομέα της Πληροφορικής και έχει εργαστεί ως Software Engineer - στους τομείς που σχετίζονται με την ανάλυση, σχεδιασμό, υλοποίηση, υποστήριξη και δοκιμών εφαρμογών. Ως εκπαιδεύτρια έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες άτομα ειδικά σε εργαζόμενους στον Κυβερνητικό και Δημόσιο τομέα όπως και καθηγητές και σήμερα είναι ενεργή ως Senior Business Consultant και Εκπαιδευτικός - στον τομέα της Πληροφορικής και του Νεύρο-Γλωσσικού Προγραμματισμού.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: LOGISTICS, HOTEL MANAGEMENT, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 - 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 - 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 - 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Ρωσική Γλώσσα
Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Τατιάνα Καρπί είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από τον Γενάρη 2021. Είναι κάτοχος πτυχίου στη Ρωσική φιλολογία από το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Από το 2012 - 2020 εργάστηκε σε αντίστοιχη θέση στο Ιδιωτικό Φροντιστήριο. Συμμετείχε σε Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα εξασφαλίζοντας Πιστοποίηση σε θέμα Μεθοδολογίας Διδασκαλίας Ρωσικής ως Ξένης Γλώσσας. Είναι συγγραφέας ειδικού εγχειριδίου για εκμάθηση Ρωσικών με έμφαση στις γαστρονομικές τέχνες. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Διοίκηση Ξενοδοχείων / Τουριστικά
Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management / Travel and Tourism
Σύντομo Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Ολβία Κυριάκου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Ανθρώπινο Δυναμικό από το Cardiff Metropolitan University of Wales. Ως επίσης και πτυχίου διοίκησης ξενοδοχείων και Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανώτερου Διπλώματος από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ). Από το 2015 εργάζεται στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Από το 2017 εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας για δύο χρόνια στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έπειτα τον Απρίλιο του 2019 στο άνοιγμα ενός καινούριου ξενοδοχείου Amara Hotel εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας και μετά ως Υπεύθυνος Υποδοχής μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης και πιστοποιητικό παρακολούθησης Cultural Tourism Specialist based on ISO 17024. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT, ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, TRAVEL AND TOURISM MANAGEMENT, ΒΟΗΘΟΙ (ΤΕΧΝΙΚΟΙ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: Αγγλική Γλώσσα
Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Αισθητική, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Γαστρονομικές Τέχνες, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Θάλεια Μαλέκου είναι Λέκτορας στο KES COLLEGE. Είναι κάτοχος πτυχίου (ΒΑ) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2006) και μεταπτυχιακού στα Παιδαγωγικά (ΜΑ) με ειδικότητα στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες από το Brunel University - West London (2008). Έχει πείρα πέραν των δεκατεσσάρων ετών στην διδασκαλία παιδιών και στις εξετάσεις Cambridge English και δωδεκαετή πείρα στην διδασκαλία ενηλίκων σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (Cambridge Esol) κυρίως με θέμα την Μεθοδολογία Διδασκαλίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.
Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική
Θέση: Λέκτορας
Ειδικότητα: ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ
Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.
5 Λεωφόρος Καλλιπόλεως
1055 Λευκωσία - Κύπρος
Τηλ. : +357 22 875737
Φαξ : +357 22 756562