Have a question?
Message sent Close

Georgiou Synthia

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας

Γεωργίου Σύνθια

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Η κα Σύνθια Γεωργίου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο KES από το 2023. Είναι κάτοχος  Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Κλινική Φαρμακευτική από το Frederick University of Cyprus (2021) και πτυχίου στην Φαρμακευτική από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου (2019).  Σε εξέλιξη είναι ο Μεταπτυχιακός τίτλος στις Βιοεπιστήμες Φαρμάκων και Φαρμακευτική Ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Εξασκεί το Επάγγελμα του Φαρμακοποιού από το 2018. Έχει κάνει πρακτική άσκηση σε ιδιωτικό φαρμακείο αλλά και στο Γερμανικό Ογκολογικό Λεμεσού ενώ στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κάτω από την επίβλεψη του Καρδιολόγου Δρ. Φοίβου Συμεωνίδη, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής υπό την επίβλεψη της κας Έλενας Κκολού, και στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου υπό την επίβλεψη της κας. Σταυρούλας Κιτιρή.   Έχει εργαστεί ως φαρμακοποιός στο Φαρμακείο Εύα Φραγκούλη ενώ μετέπειτα εργάστηκε σαν Υπεύθυνη Φαρμακοποιός στο Φαρμακείο Sunrise. Από το 2022  εργάζεται ως υπεύθυνη Φαρμακοποιός του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου διευθύνοντας το κλινικό Φαρμακείο της Αροδαφνούσας.

Το θέμα μελέτης της διπλωματικής του πτυχίου ήταν: Ο ρόλος του κλινικού φαρμακοποιού στο διεθνές σύστημα υγείας και οι παρεμβάσεις του στην φαρμακευτική αγωγή των ασθενών (βιβλιογραφική).
Το θέμα μελέτης της διπλωματικής του μεταπτυχιακού ήταν: Βιταμίνη D και εγκεφαλική λειτουργία. Συσχέτιση της με Ψυχικές και Νευροεκφυλιστικές νόσους. Επιπλέον, είναι μέλος της Τοπικής επιτροπής ελέγχου Λοιμώξεων για το νοσηλευτήριο της Αροδαφνούσας (Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας).

Επίσης, είναι υπεύθυνη στις διαδικασίες διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας του διεθνή οργανισμού «Accreditation Canada» για τα ακόλουθα: Τμήμα της βελτιστοποίησης ποιότητας των φαρμάκων, τις ασφάλειας χειρισμού τους και τον διαδικασιών/πρωτοκόλλων που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα, τον χειρισμό και την χορήγηση των φαρμάκων.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση Θέση: Ανώτερος Λέκτορας Ειδικότητα: Φαρμακευτική
Προγράμματα Σπουδών:  Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

APPLY NOW