KES College

Δρ. Παπαδόπουλος Ηλίας

Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας

Δρ. Παπαδόπουλος Ηλίας

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

Φοίτησε στο Ιατρικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε παίρνοντας το πτυχίο του το 1994.

Αρχικά ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στην Παιδοχειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Πήρε τον τίτλο του Χειρουργού Παίδων τον Απρίλιο του 2002.

Μετεκπαιδεύτηκε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην προ-νοσοκομειακή ιατρική παρέμβαση, στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και στην ιατρική των μαζικών καταστροφών.

Πήρε δίπλωμα εκπαιδευτή καρδιοπνευμονικής ανάνηψης. 

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Αντιπροσωπείας Κύπρου της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» από τον Ιούλιο του 2000 αρχικά ως Υπεύθυνος Αποστολών της Οργάνωσης και από το Νοέμβριο του 2001 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2007 ως Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Ως μέλος της Οργάνωσης μετείχε σε αποστολές στην Λωρίδα της Γάζας, στην Δημοκρατία του Κόμι στην πολική ζώνη της Ρωσίας, στην Γεωργία, στην Κριμαία – Ουκρανίας, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Συρία και το Ιράκ, στον Λίβανο, στη Σρι Λάνκα, στη Ζιμπάμπουε και τη Νότιο Αφρική και στο Κιργιστάν στις οποίες δίδαξε τις καινούριες τεχνικές της παιδοχειρουργικής πράξης στους ιθαγενείς γιατρούς καθώς επίσης και αγωγή υγείας. Επίσης έχει κάνει πάρα πολλές παρουσιάσεις της Οργάνωσης σε σχολεία και σε Οργανωμένα σύνολα.

Είναι εκπαιδευτής και εξεταστής Α’ Βοηθειών εγγεγραμμένος και αναγνωρισμένος από το Τάγμα του Αγίου Ιωάννη (St John Ambulance). Είναι μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Τάγματος Αγίου Ιωάννη.

Είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων και Βοηθός Ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Λευκωσίας – Κερύνειας «Ιπποκράτης».

Διδάσκει στο κολλέγιο ΚΕΣ από το 2006 Ανατομία, Φυσιολογία, Δερματολογία, Νοσολογία, Αισθητική Χειρουργική.

Ασκεί την Παιδοχειρουργική πράξη στον Ιδιωτικό τομέα διατηρώντας ιατρείο στο Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο στη Λευκωσία.   

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση Θέση: Ανώτερος Λέκτορας
Ειδικότητα: Ιατρική
Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής

APPLY NOW