KES College

Διοίκηση Επισιτιστικών Τεχνών: Επικέντρωση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική

Απογειώστε την καριέρα σας στη Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων! Συνδυάστε τις Γαστρονομικές Τέχνες και την Τέχνη της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής ... Show more
Γλώσσα Διδασκαλίας:
Ελληνική ή Αγγλική
Τίτλος Σπουδών:
Πτυχίο στη Διοίκηση Επισιτιστικών Τεχνών
Ωράριο Φοίτησης:
Πρωινό ή Βραδινό
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Description

Διοίκηση Επισιτιστικών Τεχνών: Κατεύθυνση στην Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική

4 ακαδημαϊκά έτη, 240 ECTS, Πτυχίο

  • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
  • Κρατική Χορηγία μέχρι €3.420 και Φοιτητική Μέριμνα (Στέγαση, Διαβίωση και επίδομα πρωτοετών φοιτητών) για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)
  • Πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο προς Πτυχίο Πανεπιστημιακού Eπιπέδου σύμφωνα με το Κυπριακό Συμβούλιο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών (ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ.)

Το Πρόγραμμα Σπουδών “Διοίκηση Επισιτιστικών Τεχνών” συνδυάζει τη δύναμη των Γαστρονομικών Τεχνών και της Τέχνης της Αρτοποιίας  και Ζαχαροπλαστικής, προκειμένου να προετοιμάσει τους φοιτητές που το παρακολουθούν για μια καριέρα ως Διευθυντικά Στελέχη στον τομέα των Επισιτιστικών Τεχνών. Οι απόφοιτοι του προγράμματος, μπορούν να αναλάβουν θέσεις σε μια σειρά από τομείς, όπως Διευθυντής Παραγωγής Τροφίμων, Αρχιμάγειρας, Εκπαιδευτής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και όχι μόνο. Το πρόγραμμα σπουδών παρέχει ευκαιρίες στους φοιτητές να αποκτήσουν ικανότητες όπως ηγεσία, διαχείριση, τεχνικές μαγειρικής, κριτική σκέψη, προσωπική ευθύνη, ηθική συμπεριφορά, επίλυση προβλημάτων και επικοινωνία με πελάτες. Οι φοιτητές μπορούν να εστιάσουν τις σπουδές τους, επιλέγοντας μεταξύ δυο Κατευθύνσεων, των Γαστρονομικών Τεχνών ή της  Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, με τα αντίστοιχα μαθήματα που είναι ιδανικά για κάθε μια από τις δύο κατευθύνσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies – WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College. 

Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης​

  • Διαχείριση Επιχείρησης Τροφίμων
  • Διαχείριση Επιχείρησης Αρτοπαρασκευασμάτων και Γλυκών
  • Βιομηχανίες Τυποποιημένων Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Διεύθυνση Μεγάλων Επισιτιστικών Μονάδων
  • Αρχιμάγειρες / Αρχιζαχαροπλάστες
  • Υπεύθυνοι Τμήματος Τροφίμων και Ποτών
  • Ξενοδοχειακές Μονάδες
  • Κρουαζιερόπλοια /Αεροπορικές Εταιρείες
  • Επισιτιστικές Μονάδες σε Χώρους Υγείας, Εκπαίδευσης κ.ά.
  • Ελεύθερος Επαγγελματίας, δημιουργώντας αυτόνομη επιχείρηση
  • Εκπαιδευτής
  • Celebrity Chef
  • Σύμβουλος Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Το τετραετές πρόγραμμα “Διοίκηση Επισιτιστικών Τεχνών” είναι επαγγελματικό πρόγραμμα επιπέδου Πτυχίου, το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για εκείνα τα άτομα, τα οποία θέλουν να σταδιοδρομήσουν στους τομείς των Γαστρονομικών Τεχνών ή/και της Διοίκησης Γαστρονομικών Επιχειρήσεων. Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές την κατάλληλη μόρφωση στους πιο πάνω τομείς, μέσω της οποίας αποκτούν γνώσεις και επαγγελματικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναλάβουν πολύ καλές θέσεις εργασίας μετά την αποφοίτησή τους. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση, ώστε να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στον τομέα της σίτισης. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δύο παράλληλους και εξίσου σημαντικούς άξονες:

  • Α) Άξονας Επισιτιστικών Τεχνών: Περιλαμβάνει θεωρητικά και επαγγελματικά μαθήματα, που συνοδεύονται από τη σχετική πρακτική εξάσκηση. Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις αναφορικά με την εθνική και τη διεθνή κουζίνα, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, όπως επίσης την οινολογία και την τραπεζοκομία, μέσω πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων. Οι φοιτητές εφαρμόζουν τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες μέσω εργασιών τύπου project και με εργασίες στα εργαστήρια όπου αναπτύσσουν παραγωγικές δεξιότητες στις επισιτιστικές τέχνες με τη δημιουργία των δικών τους πιάτων και μενού. Οι φοιτητές μαθαίνουν τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως επίσης τους νόμους και κανονισμούς αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων, ενώ παράλληλα μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν σωστά τις γνώσεις αυτές.
  • Β) Άξονας Διοίκησης Επιχειρήσεων: Αυτός ο άξονας ασχολείται με τις διευθυντικές δεξιότητες μέσα στην επισιτιστική βιομηχανία. Οι φοιτητές διδάσκονται διάφορα θέματα όπως, μεταξύ άλλων, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Λογιστική, Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, θέματα σχετικά με τη Φιλοξενία, Επιχειρηματικότητα, Ανάπτυξη και Εφαρμογή Επιχειρηματικών Σχεδίων, Έρευνα Αγοράς και Ανάπτυξη νέων Προϊόντων. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές να γίνουν επαγγελματίες σεφ, σύμβουλοι επισιτιστικών υπηρεσιών και επιχειρηματίες μέσω της θεωρίας, της πρακτικής και της επαγγελματικής εμπειρίας που αποκτούν
1ο Εξάμηνο / Kοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Υγεία και Ασφάλεια 2 4
Βασικές Αρχές Διοίκησης 2 4
Επαγγελματικά Γαλλικά 2 4
Τραπεζοκομία και Οινολογία 2 3
Βασικές Αρχές Οικονομικών 2 4
 
1ο Εξάμηνο / Μαθήματα Κατευθύνσης στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ζαχαροπλαστική Ι 7 8
Βασικές Αρχές Μαγειρικής Ι 4 4
 
2ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Εισαγωγή στην Επισιτιστική Βιομηχανία 2 4
Τροφογνωσία 2 4
Τραπεζοκομία και Οινολογία 2 3
Βασικές Αρχές Λογιστικής 2 4
Εισαγωγή στην Κλασσική Γαλλική Κουζίνα 2 2
Πρακτική Άσκηση Ι 5
 
2ο Εξάμηνο / Μαθήματα Κατευθύνσης στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Αρτοποιία Ι 5 5
Βασικές Αρχές Μαγειρικής ΙΙ 3 3
 
3ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Υγιεινή Τροφίμων 2 4
Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων 2 4
Υγιεινή Διατροφή 2 4
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων 2 4
Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας 2 4
Χρηματοοικονομικά Θέματα 2 4
 
3ο Εξάμηνο / Μαθήματα Κατεύθυνσης στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ζαχαροπλαστική II 6 6
 
4ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων 3 6
Πρακτική Άσκηση ΙΙ 5
Μαθήματα Επιλογής (ένα από τα τρία επόμενα μαθήματα  
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα   4
Διεθνής Κουζίνα 4 4
Ιταλική Κουζίνα 4 4
Μαθήματα Κατεύθυνσης    
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική 4 6
Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ 4 4
Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική 4 5
 
4ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής
 
 
 
 
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα    
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα 3 3
Διεθνής Κουζίνα 3 3
 
4ο Εξάμηνο / Μαθήματα Κατεύθυνσης στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική 4 6
Ζαχαροπλαστική ΙΙ 4 4
Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική 5 5
 
5ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Εποπτεία της Ασφάλειας των Τροφίμων 3 6
Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στη Γαστρονομία 2 2
Αρχές Μάρκετινγκ 3 6
Χρηματοοικονομική Λογιστική 3 6
Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων 3 6
Ειδική Διατροφή 2 4
 
6ο Εξάμηνο / Kοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Οργάνωση Μικρής Επιχείρησης 2 4
Διατροφή και Κουλτούρα 2 4
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 2 4
Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ 5
Επαγγελματική Δεοντολογία 2 4
 
6ο Εξάμηνο / Μαθήματα Κατεύθυνσης στην Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ζαχαροπλαστική ΙV 5 5
Αρτοποιία II 4 4
 
7ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Έρευνα Αγοράς 2 4
Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής 3 3
Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων 2 4
Παραγωγή Τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα 3 6
Μεθοδολογία Πτυχιακής Μελέτης 2 4
Μαθήματα Κατεύθυνσης    
Ζαχαροπλαστική V 5 5
 
7ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής
 
 
 
 
Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα    
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Εφοδιαστική Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων 2 4
Ηλεκτρονικό Εμπόριο 2 4
 
8ο Εξάμηνο / Κοινά Μαθήματα Κατευθύνσεων
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Συμπεριφορά του Καταναλωτή 2 4
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων 2 4
Διαχείριση Ασφάλειας 2 4
Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης 6 14
 
8ο Εξάμηνο / Mαθήματα Επιλογής
 
 
 
 
Επιλογή ενός από τα τρία επόμενα μαθήματα    
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Βιώσιμα Συστήματα Γαστρονομίας 2 4
Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων 2 4
Αποθήκευση Τροφίμων 2 4
*Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Οι φοιτητές του Προγράμματος αυτού οφείλουν να εκτελέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Πρακτική Άσκηση διάρκειας 3 μηνών.

Εξάμηνο 1

HESF108 Υγεία και Ασφάλεια

MGMT105 Βασικές Αρχές Διοίκησης

FREN108 Επαγγελματικά Γαλλικά

PROJ100 Κανόνες Συγγραφής Εργασιών

ECON109 Βασικές Αρχές Οικονομικών

Μαθήματα Κατευθύνσης

CBPA136 Ζαχαροπλαστική Ι

CBPA146 Βασικές Αρχές Μαγειρικής Ι

Εξάμηνο 2

MGMT115 Εισαγωγή στην Επισιτιστική Βιομηχανία

NUTR105 Τροφογνωσία

CBPA148 Τραπεζοκομία και Οινολογία

ACCT105 Βασικές Αρχές Λογιστικής

CBPA160 Εισαγωγή στην Κλασσική Γαλλική Κουζίνα

PRCT101 Πρακτική Άσκηση Ι

Μαθήματα Κατευθύνσης

CBPA163 Αρτοποιία Ι

CBPA164 Βασικές Αρχές Μαγειρικής ΙΙ

Εξάμηνο 3

CBPA274 Υγιεινή Τροφίμων

ECON203 Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων

NUTR207 Υγιεινή Διατροφή

MGMT211 Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων

ENTR307 Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας

ECON206 Χρηματοοικονομικά θέματα

Μαθήματα Κατεύθυνσης

CBPA275 Ζαχαροπλαστική II

Εξάμηνο 4

CBPA236 Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων

PRCT207 Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Μαθήματα Επιλογής – Επιλογή ενός από τα τρία επόμενα μαθήματα

CBPA256 Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα

CBPA254 Διεθνής Κουζίνα

CBPA289 Ιταλική Κουζίνα

Μαθήματα Κατεύθυνσης

CBPA244 Κυπριακή Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική

CBPA276 Ζαχαροπλαστική ΙΙΙ

CBPA238 Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική

Εξάμηνο 5

CBPA343 Εποπτεία της Ασφάλειας τωνΤροφίμων

COMP307 Εφαρμογή ΗλεκτρονικώνΥπολογιστών στη Γαστρονομία

MRKT312 Αρχές Μάρκετινγκ

ACCT305 Χρηματοοικονομική Λογιστική

MGMT314 Αρχές Διαχείρισης Επισιτιστικών Μονάδων

NUTR303 Ειδική Διατροφή

Εξάμηνο 6

BUSS312 Οργάνωση ΜικρήςΕπιχείρησης

NUTR304 Διατροφή και Κουλτούρα

HRMG306 Διοίκηση ΑνθρώπινουΔυναμικού

PRCT302 Πρακτική Άσκηση ΙΙΙ

ETHI303 Επαγγελματική Δεοντολογία

Μαθήματα Κατεύθυνσης 

CBPA357 Ζαχαροπλαστική ΙV

CBPA358 Αρτοποιία II

Εξάμηνο 7

MRKT401 Έρευνα Αγοράς

NUTR400 Ανάπτυξη Προϊόντων Διατροφής

COMM305 Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων

CBPA403 Παραγωγή τροφίμων σε Μεγάλη Κλίμακα

PROJ406 Μεθοδολογία Πτυχιακής Μελέτης

Μαθήματα Κατεύθυνσης

CBPA405 Ζαχαροπλαστική V

 Μαθήματα Επιλογής – Επιλογή ενός από τα δύο επόμενα μαθήματα

LOGS404 Εφοδιαστική Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων

LOGS405 Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Εξάμηνο 8

MRKT207 Συμπεριφορά του Καταναλωτή

LAWS407 Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Κανονισμοί Τροφίμων

HESF403 Διαχείριση Ασφάλειας

PROJ407 Συγγραφή Πτυχιακής Μελέτης

Μαθήματα Επιλογής – Επιλογή ενός από τα τρία επόμενα μαθήματα

ENVR402 Βιώσιμα Συστήματα Γαστρονομίας

LOGS402 Εφοδιαστική Αλυσίδα Τροφίμων

LOGS403 Αποθήκευση ΤροφίμωνLOGS403 Αποθήκευση Τροφίμων

Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Υγεία και Ασφάλεια

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Αθανασίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη “Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων” και Πτυχίου (ΒΑ) στην “Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος” από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Αθανασίου έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του ΕΞΥΠΠ (ΕΞωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης των κινδύνων) από το Υπουργείο Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. O κ. Αθανασίου έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας, καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες στην Κύπρο. Από το 2010, ο κ. Αθανασίου είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Περιβαλλοντολόγων Κύπρου.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Η/Υ

Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κα Άρτεμις Πόλεου Λάζου είναι εκπαιδευτικός Πληροφορικής και Πολυμέσων και διδάσκει εδώ και 12 χρόνια σε ιδιωτικές σχολές. Είναι ιδιοκτήτρια ιδιωτικού φροντιστηρίου και εξεταστικού κέντρου ECDL από το 2011, με πιστοποιήσεις εκπαίδευσης για όλες τις βαθμίδες (βασικό και προχωρημένο επίπεδο) σε όλες τις ενότητες. Είναι κάτοχος δύο πτυχίων από το Πανεπιστήμιο Λέστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο: BSc Computer Science (2007) και BSc Communication, Media and Society (2010). Συμμετείχε σε Σεμινάρια και Εκπαιδευτικά Προγράμματα εξασφαλίζοντας αριθμό Πιστοποιήσεων σε θέματα που αφορούν τον τομέα της όπως Προγραμματισμός με Python, Επεξεργασία εικόνων, Πρακτικές εφαρμογές και στρατηγικές στο Ψηφιακό Μάρκετιγκ, Αναζήτηση μηχανών, Κοινωνικά Δίκτυα και Μάρκετινγκ. Από τον Φεβρουάριο του 2023 διδάσκει στο KES College μαθήματα που αφορούν τον τομέα της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στο Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) στο Professional Culinary Arts από το University of Derby, και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel, Hilton Park, και Moniatis Hotel. Από το 2014 κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Ηλεκτρονικών Μέσων, Εντύπων και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στην ειδικότητά του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς:

– 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

– 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Λογιστική

Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015, όπου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου (BSc) στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την Παιδαγωγική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 – 2014 ενώ από το 1999-2001 εργαζόταν στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου δίδασκε Λογιστική. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ).

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία

Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής – Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Ιατρικοί Επισκέπτες, Γαστρονομικές Τέχνες, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής,

Η κα. Έλενα Παναγιώτου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2020. Είναι κάτοχος MBA του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών της σχολής Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπλέον, είναι υποψήφια διδάκτορας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επίδραση της εταιρικής κουλτούρας στις λογιστικές διαδικασίες και στη σύνδεση μεταξύ ικανοποίησης και αφοσίωσης των εργαζομένων με την παραγωγικότητά τους.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Γαλλική Φιλολογία

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κυρία Ελένη Πεττεμερίδου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από το 2023. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»     (2016) από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου «Γαλλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας» (2011) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικών στον ιδιωτικό τομέα και παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες και παιδιά. Ακόμη, από το 2018 συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Αισθητική

Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου

Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 – 5/2016 και από το 10/2017. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση

Θέση: Ανώτερη Λέκτορας

Ειδικότητα: Νεοελληνική Φιλολογία

Προγράμματα Σπουδών: Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Διοίκηση Επιχειρήσεων

H Δρ. Μούζουρου είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College όπου διδάσκει θέματα της ειδικότητας της Νεοελληνικής Γλώσσας και Μεθοδολογία Έρευνας. Η Δρ. Μούζουρου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Κύπρου από όπου της έχει απονεμηθεί το Πτυχίο της στις Κλασσικές Σπουδές (2010), ο μεταπτυχιακός της τίτλος στη Νεοελληνική Φιλολογία (2012) και ο διδακτορικός της τίτλος στη Νεοελληνική Φιλολογία (2020). Η Δρ. Μούζουρου έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στα πλαίσια ερευνητικών προγραμμάτων, έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στη διδασκαλία Ελληνικών και Λογοτεχνίας και έχει διδακτική εμπειρία στη Διδασκαλία Ελληνικών σε μαθητές και ενήλικες.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Μαγειρική

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Ανώτερη Λέκτορας

Ειδικότητα: Εφοδιαστική / Logistics

Προγράμματα Σπουδών: Εφοδιαστική / Logistics, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων

Η κα. Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Εφοδιαστική / Logistics και Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στο Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου (BSc) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive, όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείριση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Ψυχολογία

Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο Δρ Νίκος Γεωργίου είναι Ανώτερος Λέκτορας Ψυχολογίας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος PhD στη Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού Τίτλου (MA) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Πτυχίου Ψυχολογίας και Δίπλωμα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής. Συμμετείχε με παρουσιάσεις σε αριθμό διεθνών και τοπικών συνεδρίων ψυχολογίας. Ο Δρ. Γεωργίου έχει εργαστεί στις κεντρικές φυλακές (2005-2009), στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσας (2009) και στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (2009) ως Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας. Επίσης, έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις: Georgiou, N.A., Stavrinides, P. & Georgiou, S. (2016). Parenting and children’s adjustment problems: The mediating role of self-esteem and peer relations. Journal of Behavioral and Emotional Difficulties, 21(4) Pages 433-446.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Ξενοδοχείων / Τουριστικά

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κα. Ολβία Κυριάκου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Ανθρώπινο Δυναμικό από το Cardiff Metropolitan University of Wales.  Ως επίσης και πτυχίου διοίκησης ξενοδοχείων και Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανώτερου Διπλώματος από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).  Από το 2015 εργάζεται στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Από το 2017 εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας για δύο χρόνια στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έπειτα τον Απρίλιο του 2019 στο άνοιγμα ενός καινούριου ξενοδοχείου Amara Hotel εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας και μετά ως Υπεύθυνος Υποδοχής μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης και πιστοποιητικό παρακολούθησης Cultural Tourism Specialist based on ISO 17024. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 

 
APPLY NOW