KES College

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική: Κατεύθυνση στις Γαστρονομικές Τέχνες

Ανακάλυψε τα μυστικά της Γαστρονομίας και Ζαχαροπλαστικής μέσα από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα! Απέκτησε πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις και εξασκήσου σε πραγματικές συνθήκες.
Γλώσσα Διδασκαλίας:
Ελληνική ή Αγγλική
Τίτλος Σπουδών:
Δίπλωμα στις Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική
Ωράριο Φοίτησης:
Πρωινό ή Βραδινό
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Description

Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική: Κατεύθυνση στις Γαστρονομικές Τέχνες

2 ακαδημαϊκά έτη, 120 ECTS, Δίπλωμα

  • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
  • Κρατική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)

Το διετές πρόγραμμα “Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική” είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα σπουδών επιπέδου Διπλώματος στο οποίο πραγματοποιείται μια εκτενής θεωρητική κατάρτιση και πρακτική εξειδίκευση που απαιτείται στον χώρο των επιχειρήσεων φιλοξενίας, τροφοδοσίας και εστιατορίων. Η φοίτηση στο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ακόλουθες δύο κατευθύνσεις: α) Γαστρονομικές Τέχνες, β) Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική. Επιλέγοντας ανάμεσα στις δύο κατευθύνσεις, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στον χώρο των επισιτιστικών τεχνών και της αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής και να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επαγγελματίες μάγειρες, αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες. Το πρόγραμμα μπορεί επίσης να βοηθήσει άτομα τα οποία επιθυμούν να αποκτήσουν την απαραίτητη εξειδικευμένη γνώση και δεξιοτεχνία στους εν λόγω τομείς.

Το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεωρητικά και επαγγελματικά μαθήματα που συνοδεύονται από τη σχετική πρακτική άσκηση. Το πρόγραμμα προσφέρει στους φοιτητές πλούσιες εμπειρίες και γνώσεις αναφορικά με την εθνική και τη διεθνή κουζίνα, την αρτοποιία και ζαχαροπλαστική, όπως επίσης την οινολογία και την τραπεζοκομία, μέσω πρακτικών και θεωρητικών μαθημάτων. Οι φοιτητές εφαρμόζουν τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες μέσω εργασιών τύπου project και με εργασίες στα εργαστήρια όπου αναπτύσσουν παραγωγικές δεξιότητες στις επισιτιστικές τέχνες με τη δημιουργία των δικών τους πιάτων και μενού. Οι φοιτητές μαθαίνουν τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά πρότυπα, όπως επίσης τους νόμους και κανονισμούς αναφορικά με την ασφάλεια των τροφίμων, ενώ παράλληλα μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν και να εφαρμόζουν σωστά τις γνώσεις αυτές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies – WACS), μετά από ενδελεχή μελέτη των προγραμμάτων και της υποδομής του KES College αναφορικά με τις Γαστρονομικές Τέχνες, αναγνώρισε ότι “το KES College πληροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα κριτήρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αρχιμαγείρων αναφορικά με την Ποιοτική Εκπαίδευση στις Γαστρονομικές Τέχνες”. Για το σκοπό αυτό, η Παγκόσμια Οργάνωση των Αρχιμαγείρων εξέδωσε σχετική πιστοποίηση και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στο KES College. 

Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης​

  • Εστιατόρια Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων
  • Εστιατόρια ως Ανεξάρτητες Επιχειρήσεις
  • Εστιατόρια Βιομηχανικών Μονάδων, Εμπορικών Πολυκαταστημάτων, Σχολείων, Νοσοκομείων, Ιδρυμάτων, Μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, Κρουαζιερόπλοια κτλ.
  • Επιχειρήσεις Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες Τυποποιημένων Προϊόντων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες Catering
  • Ελεύθερος επαγγελματίας δημιουργώντας αυτόνομη επιχείρηση
  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών, οι απόφοιτοι αναμένεται να:
  • Γνώσεις:

    • Αντιλαμβάνονται τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός αρτοποιείου/ ζαχαροπλαστείου / κουζίνας και τον τρόπο χρήσης του απαραίτητου εξοπλισμού.
    • Εξηγούν τους διατροφικούς παράγοντες των πρώτων υλών και των επί μέρους χαρακτηριστικών τους καθώς και του τρόπου επεξεργασίας τους για την ετοιμασία μενού και άλλων εδεσμάτων, συνυπολογίζοντας παράγοντες όπως η υγιεινή διατροφή, και το κόστος.
    • Αναλύουν τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας επιχείρησης, τους προσδιοριστικούς παράγοντες του κόστους παραγωγής, και του φάσματος της παραγωγικής διαδικασίας.
    • Δικαιολογούν τη σημασία της εφαρμογής των μεθόδων υγιεινής και καθαριότητας που απαιτούνται κατά την παρασκευή φαγητού, αρτοσκευασμάτων και ειδών ζαχαροπλαστικής.

    Δεξιότητες:

    • Εφαρμόζουν διαδικασίες και λειτουργίες που χαρακτηρίζουν μία σύγχρονη κουζίνα με αποτέλεσμα την αποδοτική και ασφαλή λειτουργία ενός αρτοποιείου/ ζαχαροπλαστείου / κουζίνας τόσο σε ποιοτικό όσο και σε ποσοτικό επίπεδο.
    • Δημιουργούν ή να επιλέγουν μέθοδο για την ετοιμασία και διακόσμηση εδεσμάτων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να αξιολογούν τα αποτελέσματα.

    Ικανότητες:

    • Αναπτύσσουν μενού ακολουθώντας τα στάδια που οδηγούν στην υλοποίηση μενού.
    • Επιδεικνύουν ικανότητες που σχετίζονται άμεσα με την αποτελεσματική λειτουργία της κουζίνας, όπως διαχείριση λαθών, οργανωτικές ικανότητες και ικανότητες διαχείρισης του διαθέσιμου χρόνου.
1ο Εξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Υγεία και Ασφάλεια 2 4
Βασικές Αρχές Λογιστικής 2 4
Συγγραφή Εργασιών 2 3
Επαγγελματικά Γαλλικά 2 4
Εισαγωγή στην Επισιτιστική Βιομηχανία 2 4
Εισαγωγή στη Μαγειρική 7 7
Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας 4 4
 
2ο Εξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Τραπεζοκομία και Οινολογία 2 3
Προσφορές και κοστολόγηση τροφίμων 2 4
Τροφογνωσία 2 4
Υγιεινή Τροφίμων 2 4
Κλασσική Γαλλική Κουζίνα 3 2
Πρακτική Άσκηση Ι 6
Τεχνικές Μαγειρικής Ι 3 5
Βασικές Αρχές Ζαχαροπλαστικής 3 3
 
3ο Εξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Διεθνείς Διατροφικές Συνήθειες 2 4
Μοριακή και Υβριδική Κουζίνα 4 4
Υγιεινή Διατροφή 2 4
Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων 2 4
Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας 2 4
Επαγγελματική Δεοντολογία 2 4
Τεχνικές Μαγειρικής ΙΙ 6 6
 
4ο Εξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων 3 3
Πρακτική Άσκηση ΙΙ 5
Παραδοσιακή Κυπριακή Κουζίνα 5 4
Καταρτισμός Μενού και Διακόσμηση Πιάτων 4 5
Δεξιώσεις και Τροφοδοσία 3 3
Μαθήματα Επιλογής    
Ευρωπαϊκή Κουζίνα 4 4
Διεθνής Κουζίνα 4 4
 
* Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά

Εξάμηνο 1

HESF108 Υγεία και Ασφάλεια

MGMT105 Βασικές Αρχές Διοίκησης

FREN108 Επαγγελματικά Γαλλικά

PROJ100 Κανόνες Συγγραφής Εργασιών

ECON109 Βασικές Αρχές Οικονομικών

Μαθήματα Κατευθύνσης

CBPA128 Εισαγωγή στη Μαγειρική

CBPA159 Βασικές Τεχνικές Αρτοποιίας

Εξάμηνο 2

MGMT115 Εισαγωγή στην Επισιτιστική Βιομηχανία

NUTR105 Τροφογνωσία

CBPA148 Τραπεζοκομία και Οινολογία

ACCT105 Βασικές Αρχές Λογιστικής

CBPA160 Εισαγωγή στην Κλασσική Γαλλική Κουζίνα

PRCT101 Πρακτική Άσκηση Ι

Μαθήματα Κατευθύνσης

CBPA161 Τεχνικές Μαγειρικής Ι

CBPA162 Βασικές Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής

Εξάμηνο 3

CBPA274 Υγιεινή Τροφίμων

ECON203 Έλεγχος, Κοστολόγηση και Αγορά Τροφίμων

NUTR207 Υγιεινή Διατροφή

MGMT211 Οργάνωση και Διαχείριση Εκδηλώσεων

ENTR307 Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας

ECON206 Χρηματοοικονομικά θέματα

Μαθήματα Κατεύθυνσης

CBPA235 Τεχνικές Μαγειρικής ΙΙ

Εξάμηνο 4

CBPA236 Σχεδιασμός και Συντήρηση Επισιτιστικών Μονάδων

PRCT207 Πρακτική Άσκηση ΙΙ

Μαθήματα Επιλογής – Επιλογή ενός από τα τρία επόμενα μαθήματα

CBPA256 Σύγχρονη Ευρωπαϊκή Κουζίνα

CBPA254 Διεθνής Κουζίνα

CBPA289 Ιταλική Κουζίνα

Μαθήματα Κατεύθυνσης

CBPA255 Κυπριακή Κουζίνα

CBPA253 Ανάπτυξη Εδεσματολογίου και Διακόσμηση Πιάτων

CBPA240 Δεξιώσεις και Τροφοδοσία

Συντονιστής Προγράμματος: Παναγιώτης Χατζησυμεού
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Υγεία και Ασφάλεια

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Αθανασίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη “Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων” και Πτυχίου (ΒΑ) στην “Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος” από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Αθανασίου έχει παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεξαγωγή εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο συγκεκριμένο τομέα. Επίσης, έχει εξασφαλίσει τον τίτλο του ΕΞΥΠΠ (ΕΞωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας και Πρόληψης των κινδύνων) από το Υπουργείο Εργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. O κ. Αθανασίου έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας, καταλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις σε μεγάλες εταιρίες στην Κύπρο. Από το 2010, ο κ. Αθανασίου είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Περιβαλλοντολόγων Κύπρου.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης

Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS

Προγράμματα Σπουδών: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, LOGISTICS, ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ, ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Μαρίνα Κωνσταντίνου είναι «Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών Logistics, Business Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές» και Ανώτερος Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2019. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στα Logistics and Supply Chain Management από το Cranfield University και Πτυχίου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εργάστηκε επιτυχώς στο χώρο του λιανικού εμπορίου στη θέση Purchasing Executive όπου και ειδικεύτηκε στα τρόφιμα και τη διαχείρηση τους μέσα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επίσης εργάστηκε για επτά χρόνια στη θέση Purchasing Manager στον τομέα της βιομηχανίας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Προγράμματα Σπουδών: ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, HOTEL MANAGEMENT

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Άριστος Νικολάου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου (ΒΑ) με θέμα ‘Culinary Arts and Hospitality Management’ από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών του αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Έχει εργασιακή πείρα σε μεγάλο αριθμό επιχειρησιακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι σήμερα, όπου διαδραμάτισε ιδιαίτερα σημαντικούς και συναφείς ρόλους όπως, αυτός του Chef. Βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2006 (κατηγορία κοτόπουλο) και Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία 2014 (κατηγορία κυρίως πιάτο αρνί και ψάρι). Διδάσκει θέματα της ειδικότητας του.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Γαστρονομικές Τέχνες

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Γιώργος Πισιήλης είναι Λέκτορας στο KES College από το 2013 όπου διδάσκει μαθήματα των προγραμμάτων Επισιτιστικών Τεχνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (ΜΑ) στο Marketing από το London Metropolitan University, Πτυχίου (BA) στο Professional Culinary Arts από το University of Derby, και Ανώτερου Διπλώματος στον ίδιο κλάδο από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Έχει εργασιακή εμπειρία σε ξενοδοχεία όπως το Cavo Maris Beach Hotel, Hilton Park, και Moniatis Hotel. Από το 2014 κατέχει τη θέση του Υπευθύνου Ηλεκτρονικών Μέσων, Εντύπων και Ενημέρωσης του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques. Έχει παρακολουθήσει αριθμό σεμιναρίων και είναι επίσης λήπτης βραβείων που αφορούν στην ειδικότητά του. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων,βραβεύτηκε στους εξής διαγωνισμούς:

– 2015: Traditional Menu / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

– 2015: Restaurant Plated Dessert / χρυσό μετάλλιο, Polus Center Gastronome, Cluj, Ρουμανία

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Λογιστική

Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοικητικός Λειτουργός Γραφείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015, όπου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου (BSc) στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με την Παιδαγωγική Επιστήμη. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 – 2014 ενώ από το 1999-2001 εργαζόταν στο Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου δίδασκε Λογιστική. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ).

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία

Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Σχολή Περιβαλλοντικών Σπουδών, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής – Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερικής Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Γαλλική Φιλολογία

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κυρία Ελένη Πεττεμερίδου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο ΚΕΣ από το 2023. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»     (2016) από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου «Γαλλικής Γλώσσας και Φιλοσοφίας» (2011) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 2009 εργάζεται ως καθηγήτρια γαλλικών στον ιδιωτικό τομέα και παραδίδει μαθήματα σε ενήλικες και παιδιά. Ακόμη, από το 2018 συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εκπαίδευσης. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Τεχνολογία Τροφίμων

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Αισθητική

Η κα Ήβη Κωνσταντίνου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSc) στη Διαχείριση Ποιότητας Τροφίμων από το Πανεπιστήμιο Wagenigen της Ολλανδίας και Πτυχίου στην Τεχνολογία Τροφίμων από το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) της Καρδίτσας. Από το 2015 εργάζεται ως εξωτερικός σύμβουλος στην εταιρεία Q-Point BV σε θέματα διασφάλισης ποιότητας τροφίμων. Διδάσκει θέματα της ειδικότητας της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Μαγειρική

Προγράμματα Σπουδών: Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κα Μαρία Προδρόμου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2016. Είναι κάτοχος Πτυχίου με θέμα Professional Culinary Arts από το University of Derby και Ανώτερου Διπλώματος στις Επισιτιστικές Τέχνες από το ΑΞΙΚ. Κατέχει επίσης αριθμό πιστοποιητικών που αφορούν το θέμα των σπουδών της αφού έχει παρακολουθήσει ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων. Εργάστηκε στην εταιρεία Ζορπάς & Υιοί Λτδ ως Chef την περίοδο 2011-2016. Επίσης έχει εργασιακή πείρα σε αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων στην Κύπρο από το 2007 μέχρι 2010, όπου εργάστηκε ως Pastry Chef. Βραβεύτηκε με Χρυσό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Ζυμαρικά), με Αργυρό Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό στην Κωνσταντινούπολη το 2010 (κατηγορία Grand Prix Master Chef Mystery Basket) και με Αργυρό Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαστρονομία Γαστρογνωσία στην Κύπρο το 2010 (κατηγορία Grand Prix). Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

Προγράμματα Σπουδών: Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η Δρ. Ξάνθη Σοφοκλέους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2017. Είναι κάτοχος Πτυχίου στην κλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το θέμα του Διδακτορικού της είναι Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behavior: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behavior tests in 1088 Cypriot children. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Ξενοδοχείων / Τουριστικά

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών

Η κα. Ολβία Κυριάκου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι αριστούχος κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Ανθρώπινο Δυναμικό από το Cardiff Metropolitan University of Wales.  Ως επίσης και πτυχίου διοίκησης ξενοδοχείων και Τουρισμού από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ανώτερου Διπλώματος από το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ).  Από το 2015 εργάζεται στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Από το 2017 εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας για δύο χρόνια στο Four Seasons Hotel στη Λεμεσό. Έπειτα τον Απρίλιο του 2019 στο άνοιγμα ενός καινούριου ξενοδοχείου Amara Hotel εργάστηκε ως Υπεύθυνος οροφοκομίας και μετά ως Υπεύθυνος Υποδοχής μέχρι και σήμερα. Έχει επίσης και πιστοποιητικό παρακολούθησης Cultural Tourism Specialist based on ISO 17024. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

 

 
APPLY NOW