KES College

Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

Σπούδασε Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών στο KES College και απόκτησε τις γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της υγείας!
Γλώσσα Διδασκαλίας:
Ελληνική
Τίτλος Σπουδών:
Πτυχίο στη Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών
Ωράριο Φοίτησης:
Πρωινό ή Βραδινό
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Description

Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

4 ακαδημαϊκά έτη, 240 ECTS, Πτυχίο

  • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
  • Κρατική Χορηγία μέχρι €3.420 και Φοιτητική Μέριμνα (Στέγαση, Διαβίωση και επίδομα πρωτοετών φοιτητών) για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)

Το KES College από το 1999, σταθερά εδώ και 25 χρόνια πρωτοπορεί και παρέχει στην αγορά εργασίας της Κύπρου άρτια καταρτισμένους Ιατρικούς Επισκέπτες, προσφέροντας εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών» είναι το πρώτο και μοναδικό Διεπιστημονικό Τετραετές Πρόγραμμα Σπουδών, σε επίπεδο Πτυχίου, που προσφέρεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κύπρο, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, συνδυάζοντας τη Φαρμακευτική Επιστημονική Ενημέρωση, με Διοικητικές γνώσεις και ικανότητες. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως μαθήματα από τον τομέα της Διοίκησης και Οργάνωσης Επιχειρήσεων και τον τομέα της Φαρμακευτικής Επιστήμης.

Οι απόφοιτοι έχουν το δικαίωμα για εγγραφή στο μητρώο Ιατρικών Επισκεπτών και τη νόμιμη άσκηση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη στην Κύπρο με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και είναι κατάλληλοι για τη στελέχωση των ανώτερων θέσεων Διοίκησης και Συντονισμού ομάδων Ιατρικών Επισκεπτών στις Φαρμακευτικές Εταιρείες.

Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Φαρμακευτικές Εταιρείες
  • Φαρμακευτικές Βιομηχανίες
  • Αντιπροσωπείες Ιατρικών και Εργαστηριακών Αναλώσιμων Υλικών
  • Αντιπροσωπείες Ιατρικών Μηχανημάτων
  • Αντιπροσωπείες Καλλυντικών
  • Ιδιωτικούς Οργανισμούς που ασχολούνται με θέματα Υγείας
  • Η παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων για την απόλυτη Φαρμακευτική Επιστημονική Ενημέρωση, με ικανότητες απασχόλησης στο Διοικητικό προσωπικό των Φαρμακευτικών Εταιρειών.
  • Η απόκτηση βασικών γνώσεων στα διάφορα επιστημονικά πεδία, για την πλήρη κατανόηση των ιδιοτήτων και άλλων χαρακτηριστικών των διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  • Η ανάπτυξη ικανοτήτων ενημέρωσης των Λειτουργών Υγείας, με ακρίβεια και υπευθυνότητα, για τις ενδείξεις και αντενδείξεις, αλλά και τα χαρακτηριστικά, των διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  • Η εξασφάλιση απαραίτητων γνώσεων και δεξιοτήτων στα διάφορα επιστημονικά πεδία, για τη διοίκηση, την οργάνωση και την αποτελεσματική εκπαίδευση ομάδων Ιατρικών Επισκεπτών σε θέματα ορθής και τεκμηριωμένης επιστημονικής ενημέρωσης των διάφορων φαρμακευτικών προϊόντων του οργανισμού στον οποίο εργάζονται, μέσα από καταρτισμό επιχειρηματικών πλάνων.
  • Η συμβολή στην εξάσκηση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη με βάση την αντίστοιχη επαγγελματική δεοντολογία.
1o Eξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ανατομία Ανθρωπίνου Σώματος 3 6
Γενική και Ανόργανη Χημεία 3 6
Βιολογία Κυττάρου και Ανάπτυξη 3 6
Εισαγωγή στα Οικονομικά 2 4
Αρχές Μάρκετινγκ 2 4
Γενικά Αγγλικά 2 4
 
2o Eξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Φυσιολογία Ι 2 4
Οργανική Χημεία 2 4
Εισαγωγή στη Μικροβιολογία 2 4
Βασικές Αρχές Διοίκησης 2 4
Ελληνική και Αγγλική Ιατρική Ορολογία 2 4
Στοιχεία Βιοχημείας 3 6
Εισαγωγή στη Στατιστική/Βιοστατιστική 2 4
 
3o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Φυσιολογία ΙΙ 3 6
Φαρμακευτική Χημεία με Στοιχεία Χημείας Φυσικών Προϊόντων 2 4
Φαρμακολογία Ι 3 6
Συμπεριφορά του Καταναλωτή 2 4
Στοιχεία Φαρμακευτικής Τεχνολογίας 2 4
Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα 1 2
Βασικές Αρχές Λογιστικής 2 4
 
4o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Στοιχεία Βιοφαρμακευτικής – Φαρμακοκινητικής 2 4
Φαρμακολογία ΙΙ 3 6
Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ 3 6
Δημόσιες Σχέσεις 2 4
Λογιστική Κόστους 2 4
Ιατρικές/Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 2 4
Εγχώρια Σκευασματολογία 1 2
 
5o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Στοιχεία Βιοτεχνολογίας 2 4
Τοξικολογία 3 6
Νοσολογία 2 4
Φαρμακοεπαγρύπνιση και Κλινικές Δοκιμές 2 4
Εισαγωγή στη Δημόσια Υγεία – ΓεΣΥ 2 4
Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων 2 4
Επιχειρηματικότητα 2 4
 
6o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας 2 4
Εισαγωγή στη Διατροφολογία 2 4
Επαγγελματική Επικοινωνία 2 4
Διεθνείς Επιχειρήσεις 2 4
Φαρμακευτική Νομοθεσία 2 4
Πρακτική Άσκηση 7 10
 
7o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Έρευνα Μάρκετινγκ 2 4
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 2 4
Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ 2 4
Φαρμακοοικονομία 2 4
Ειδικά Μαθήματα Φαρμακολογίας – Φαρμακευτικά Προϊόντα 2 4
Πτυχιακή Εργασία I 3 6
Επιλεγόμενο μάθημα 2 4
 
8o Εξάμηνο  
 
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
e – Marketing 3 6
Διαχείριση Έργου 3 6
Διαχείριση Λειτουργιών 3 6
Πτυχιακή Εργασία ΙΙ 4 8
Επιλεγόμενο μάθημα 2 4
 
   
 
 
 
 
 
ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Π.Τ.Ε* ECTS
Βιοπληροφορική 2 4
Εισαγωγή στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού 2 4
Συμβουλευτική Πωλήσεων Βιοτεχνολογικών Προϊόντων 2 4
Παραφαρμακευτικά Προϊόντα 2 4
 

Π.Τ.Ε: Περίοδοι την Εβδομάδα. Διάρκεια διδακτικής περιόδου: 55 λεπτά

** Η Πρακτική Άσκηση υπολογίζεται σε κανονικές ώρες (60 λεπτά).

Ανατομία Ανθρωπίνου Σώματος

Η σε βάθος κατανόηση της κατασκευής του ανθρωπίνου σώματος και η εξοικείωση με στα κύρια οστά του ερειστικού συστήματος καθώς και σε ανατομικούς χώρους του εν λόγω σώματος. Το μάθημα εστιάζει στη διάκριση εννοιών όπως του κυττάρου, του ιστού, των οργάνων και των συστημάτων, των αρθρώσεων και των οστών του ανθρωπίνου σώματος.

Γενική και Ανόργανη Χημεία

Η απόκτηση και η εμπέδωση των βασικών γνώσεων Γενικής και Ανόργανης Χημείας, όπως οι ιδιότητες του νερού και των διάφορων χημικών στοιχείων του περιοδικού πίνακα, της ηλεκτρονιακής θεωρίας, των διάφορων διαλυμάτων και στο θεωρητικό υπόβαθρο των μορίων και των μοριακών δεσμών. Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις εμπέδωσης της θεωρίας, προσφέροντας εξοικείωση με τις τεχνικές και τις εφαρμογές σε βασικές ασκήσεις γενικής και ανόργανης χημείας.

Βιολογία Κυττάρου και Ανάπτυξη

Οι φοιτητές γνωρίζουν τις βασικές πτυχές της κυτταρικής βιολογίας για την κατανόηση της δομής και της  λειτουργίας του κυττάρου. Έμφαση δίνεται στην οργανική δομή του κυττάρου καθώς και στα βιομόρια (πρωτεΐνες, πολυσακχαρίτες, λιπίδια και νουκλεϊνικά οξέα). Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις, εστιάζοντας στην κατανόηση των διάφορων βιομορίων, όπως το DNA και το RNA, τη μελέτη κυτταρικών πληθυσμών και τις βακτηριοκαλλιέργειες.

Εισαγωγή στα Οικονομικά

Πρόκειται για την εισαγωγή των φοιτητών στην επιστήμη των Οικονομικών, μέσα από τις βασικές αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας. Δίνεται έμφαση στη θεωρία της μικροοικονομίας, στη μελέτη και σύγκριση των σύγχρονων οικονομικών γεγονότων και των αντίστοιχων αποφάσεων. Επιδιώκεται, επίσης, η κατανόηση εννοιών όπως οικονομικό πρόβλημα, προσφορά και ζήτηση, σχηματισμός τιμών, θεωρία επιλογής καταναλωτή, συμπεριφορά κόστους, μορφές αγοράς, ανταγωνισμός και μονοπώλιο.

Αρχές Μάρκετινγκ

Οι φοιτητές κατανοούν τη θεωρία και την πρακτική εφαρμογή των διαφόρων σύγχρονων αρχών πελατοκεντρικού Μάρκετινγκ στον ανταγωνιστικό χώρο των επιχειρήσεων. Γίνεται εξοικείωση με τις διάφορες ορολογίες του Μάρκετινγκ, των μεθόδων, των τάσεων και των εννοιών του, καθώς και με τις σύγχρονές αρχές και θεωρίες του κλάδου, αλλά και με την εφαρμογή του στον επαγγελματικό χώρο.

Γενικά Αγγλικά

Η απόκτηση γνώσης της αγγλικής γλώσσας και η ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης της στον προφορικό και στο γραπτό λόγο, με βάση την αναγκαιότητα της χρήσης της αγγλικής γλώσσας στην άσκηση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη. Γίνεται η εκμάθηση των βασικών γραμματικών και συντακτικών κανόνων της γλώσσας, αλλά και το στοιχειώδες αγγλικό λεξιλόγιο, σε επίπεδο Intermediate.

Φυσιολογία Ι

Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των φυσιολογικών διεργασιών του ανθρωπίνου σώματος, αλλά και των φυσιολογικών λειτουργιών των κυττάρων, των οργάνων και των κύριων συστημάτων του ανθρώπου. Το μάθημα θα εστιάσει στα κύρια στοιχεία φυσιολογίας του κυκλοφορικού, του πεπτικού, του λεμφικού και του αναπνευστικού συστήματος του ανθρωπίνου σώματος. Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην εξοικείωση των φοιτητών με τα διάφορα συστήματα του ανθρωπίνου σώματος.

Οργανική Χημεία

Οι φοιτητές διδάσκονται τις βασικές γνώσεις οργανικής χημείας, οι οποίες αξιοποιούνται στο επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη. Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τα κύρια χαρακτηριστικά του ατόμου του άνθρακα και των οργανικών ενώσεων, γνωρίζουν την ονοματολογία και τις ιδιότητες των διαφόρων κατηγοριών των οργανικών ενώσεων και δίνεται έμφαση στη σημασία της οργανικής χημείας και της σχέσης που αυτή έχει με τη φαρμακευτική επιστήμη.

Εισαγωγή στη Μικροβιολογία

Η εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές αρχές της μικροβιολογίας, μέσα από την κατανόηση της δομής, της φυσιολογίας και της ταξινόμησης των μικροοργανισμών, τη χρήση του μικροσκοπίου και των διάφορων χρώσεων στη μικροβιολογία, αλλά και τις διάφορες ασθένειες από παθογόνους μικροοργανισμούς. Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις εμπέδωσης της θεωρίας, με τη χρήση μικροσκοπικής παρατήρησης και σχολιασμού διάφορων μικροοργανισμών.

Βασικές Αρχές Διοίκησης

Οι φοιτητές εισάγονται στις βασικές έννοιες της επιστήμης της Διοίκησης, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διοίκησης, των βασικών αρχών λήψης αποφάσεων και του προγραμματισμού. Έμφαση δίνεται στη διοικητική διαδικασία σε μια επιχείρηση, την οργανωτική δομή και διάφορες τεχνικές, προσφέροντας στους φοιτητές την πρώτη γνωριμία με το μελλοντικό τους ρόλο ως Διοικητικά Στελέχη μιας Φαρμακευτικής Εταιρείας.

Ελληνική και Αγγλική Ιατρική Ορολογία

Η εκμάθηση της ελληνικής και της αγγλικής ιατροφαρμακευτικής ορολογίας και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων χρήσης της τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο. Οι φοιτητές εξοικειώνονται με τις ιατρικές ορολογίες, το επιστημονικό λεξιλόγιο του ανθρώπινου σώματος και την παθολογία κοινών ασθενειών.

Στοιχεία Βιοχημείας

Η εισαγωγή στην έννοια της Βιοχημείας και η εξοικείωση με αναγνωρίζουν τη δομή και τη λειτουργία των διάφορων βιολογικών μορίων, όπως οι πρωτεΐνες, τα αμινοξέα, τα ένζυμα και τα νουκλεϊκά οξέα. Το μάθημα συνοδεύεται από κλασσικές εργαστηριακές ασκήσεις Βιοχημείας, όπως ο ποσοτικός προσδιορισμός της συγκέντρωσης πρωτεϊνών, λιπιδίων και υδατανθράκων, η μελέτη της κινητικής ενζυμικών αντιδράσεων αλλά και η ηλεκτροφόρηση νουκλεϊκών οξέων.

Εισαγωγή στη Στατιστική / Βιοστατιστική

Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές και τις στοιχειώδεις παραμέτρους της στατιστικής επιστήμης, και την εφαρμογή τους στην έρευνα στις επιστήμες υγείας, συμπεριλαμβανομένων βασικών στατιστικών ελέγχων σημαντικότητας αποτελεσμάτων, την ερμηνεία τους και τις στοιχειώδεις εφαρμογές τους.

Φυσιολογία ΙΙ

Ως συνέχεια του μαθήματος Φυσιολογία Ι, το μάθημα Φυσιολογία ΙΙ εστιάζει στα κύρια στοιχεία φυσιολογίας του λεμφικού, αναπνευστικού, νευρικού, ενδοκρινικού, ουροποιητικού και γεννητικού (αναπαραγωγικού) συστήματος του ανθρωπίνου σώματος. Γίνεται επίσης αναφορά στην έννοια του μεταβολισμού και στη φυσιολογία των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου. Το μάθημα αυτό συνοδεύεται επίσης από εργαστηριακές ασκήσεις μέσα από διαδραστικές ασκήσεις, προσομοιώσεις και εργαστήρια μικροσκοπικής παρατήρησης

Φαρμακευτική Χημεία με Στοιχεία Χημείας Φυσικών Προϊόντων

Η εκμάθηση των βασικών χημικών χαρακτηριστικών διάφορων φυσικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στη φαρμακευτική επιστήμη, μέσα από την κατανόηση των χαρακτηριστικών ενώσεων των χημικών ομάδων στις ενώσεις αυτές, των κύριων ιδιοτήτων και των χαρακτηριστικών των ιχνοστοιχείων, των αντιβιοτικών, των αλκαλοειδών, των βιταμινών και πολλών άλλων.

Φαρμακολογία Ι

Η εισαγωγή στην επιστήμη της Φαρμακολογίας, η εξοικείωση με τις διάφορες κατηγορίες φαρμάκων και τον τρόπο δράσης τους. Το μάθημα Φαρμακολογία Ι εστιάζει στα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της φλεγμονής, του πόνου και των κύριων νόσων του νευρικού, κυκλοφορικού (καρδιαγγειακού), πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος. Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις με επίκεντρο το καρδιαγγειακό σύστημα και πιο συγκεκριμένα τους μηχανισμούς πήξης του αίματος και τα ανθρώπινα αιμοπετάλια.

Συμπεριφορά του Καταναλωτή

Οι φοιτητές εξοικειώνονται με τις έννοιες, αρχές και θεωρίες από διάφορες συμπεριφορικές επιστήμες. Επιδιώκεται η κατανόηση της ορολογίας, των μεθόδων, των τάσεων και εννοιών της Συμπεριφοράς του Καταναλωτή, όπως αυτές ισχύουν στο διεθνές και εγχώριο Μάρκετινκ. Στο χώρο της Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών, κύριο ρόλο έχει η γνώση και η εφαρμογή τρόπων και μεθόδων ικανοποίησης και διατήρησης των πελατών, μέσα από τη μελέτη της συμπεριφοράς τους.

Στοιχεία Φαρμακευτικής Τεχνολογίας

Επίκεντρο του μαθήματος είναι ο τομέας της Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών και των μεθόδων προετοιμασίας και χαρακτηρισμού των φαρμακευτικών σκευασμάτων και των συστατικών τους. Οι φοιτητές γνωρίζουν τις διάφορες κατηγορίες μορφών δοσολογίας, τις διάφορες φαρμακοτεχνικές μορφές, τις οδούς χορήγησης και το βασικό φαρμακοτεχνολογικό εξοπλισμό. Το μάθημα συνοδεύεται από εργαστηριακές ασκήσεις Φαρμακευτικής Τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων της προετοιμασίας πολλών σκευασμάτων, όπως πόσιμα διαλύματα και σκόνες, υπόθετα, δισκία, πηκτές και άλλα πολλά.

Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα

Η εκμάθηση των βασικών και πιο γνωστών ιατροτεχνολογικών προϊόντων, τις διάφορες κατηγοριοποιήσεις, ο τρόπος λειτουργίας τους και οι πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας.

Βασικές Αρχές Λογιστικής

Η εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές αρχές της Λογιστικής και στις διάφορες εφαρμογές της, όπως οι λογιστικές συναλλαγές, το άνοιγμα λογαριασμών, το ισοζύγιο, η χρήση των λογιστικών φύλλων και η γενική προετοιμασία οικονομικών/εμπορικών καταστάσεων.

Στοιχεία Βιοφαρμακευτικής-Φαρμακοκινητικής

Οι φοιτητές εξοικειώνονται με τις αρχές της Βιοφαρμακευτικής και της Φαρμακοκινητικής και εμβαθύνουν στις κύριες παραμέτρους που εμπλέκονται στην απορρόφηση, στην κατανομή, στο μεταβολισμό και στην απέκκριση των φαρμάκων, στους όρους βιοδιαθεσιμότητα, δοσολογικό σχήμα και οδός χορήγησης, ενώ γίνεται εκμάθηση των βασικών θεωριών για τις μελέτες βιοϊσοδυναμίας γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων.

Φαρμακολογία ΙΙ

Ως συνέχεια του μαθήματος Φαρμακολογία Ι, το μάθημα Φαρμακολογία ΙΙ εμβαθύνει στη γνώση γύρω από τις διάφορες κατηγορίες και δράσεις των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της φλεγμονής, του πόνου, των βασικών ασθενειών του νευρικού, καρδιαγγειακού, πεπτικού και αναπνευστικού συστήματος. Το μάθημα συνοδεύεται επίσης από εργαστηριακές ασκήσεις.

Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ

Η εφαρμογή των αρχών Μάρκετινγκ προσαρμοσμένες στο χώρο του Φαρμακευτικού κλάδου, μέσα από τη γνωριμία με τις ιδιαιτερότητες της φαρμακευτικής αγοράς και τις στρατηγικές που ακολουθούνται για τη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών προϊόντων.

Δημόσιες Σχέσεις

Η εισαγωγή των φοιτητών στο αντικείμενο των δημοσίων σχέσεων, με βάση την κατανόηση των εννοιών των ανθρώπινων σχέσεων, της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της προπαγάνδας. Οι φοιτητές εξοικειώνονται με το ρόλο των δημοσίων σχέσεων στο επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη, αλλά και την οργάνωση των δημοσίων σχέσεων στο ρόλο του Διοικητικού Στελέχους σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον.

Νοσολογία

Η εκμάθηση των κυριότερων νόσων που απαντώνται συχνότερα στον άνθρωπο, σε συσχέτιση με συγκεκριμένα συστήματα ή όργανα, της κλινικής συμπτωματολογίας τους και τις σχετικές προεκτάσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους, συνδυάζοντας φαρμακολογικές γνώσεις.

Ιατρικές /Επιστημονικές Δημοσιεύσεις

Οι φοιτητές αποκτούν την ικανότητα να διαβάζουν, να κατανοούν εις βάθος, αλλά και να εξηγούν τις ιατρικές και επιστημονικές δημοσιεύσεις, μέσα από τον εντοπισμό των πιο σημαντικών πληροφοριών που μπορούν να εξαχθούν αλλά και τη γνώση των διαδικασιών που μεσολαβούν από την έρευνα μέχρι την τελική δημοσίευση μιας μελέτης.

Εγχώρια Σκευασματολογία

Η εμβάθυνση στην εγχώρια σκευασματολογία, μέσα από τη γνωριμία με τα εγχώρια φαρμακευτικά σκευάσματα, από την εμπορική τους ονομασία, τη δραστική τους ουσία, την κατηγορία στην  οποία ανήκουν μέχρι και τις χρήσεις τους.

Στοιχεία Βιοτεχνολογίας

Η εισαγωγή στις έννοιες της Βιοτεχνολογίας, στα σύγχρονα επιτεύγματά της και τις πρόσφατες εφαρμογές της. Οι φοιτητές εξοικειώνονται με τις κύριες μεθόδους που χρησιμοποιούνται, με την έννοια της κλωνοποίησης και με τις διάφορες πειραματικές προσεγγίσεις για τη βιοτεχνολογική παραγωγή φαρμάκων.

Τοξικολογία

Η σύγχρονη προσέγγιση της τοξικολογίας σχετικά με την ταξινόμηση, τον μηχανισμό δράσης, την ταυτοποίηση, τον τρόπο αντιμετώπισης και την επιδημιολογία των σημαντικότερων δηλητηρίων χημικής, βιολογικής και ραδιενεργούς προέλευσης.

Λογιστική Κόστους

Η εκμάθηση των απαραίτητων γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων γύρω από τον αποτελεσματικό προγραμματισμό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, τον προσδιορισμό και τον έλεγχο του κόστους, τον καθορισμό της τιμής πώλησης, το κόστος αντιστοίχισης με τα έσοδα και την παροχή των βασικών στοιχείων για την πολιτική λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Φαρμακοεπαγρύπνιση και Κλινικές Δοκιμές

Η εισαγωγή στην ασφάλεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων και στη φαρμακοεπαγρύπνηση, στην αναγκαιότητα ύπαρξης του κλάδου αυτού για την ασφαλή κυκλοφορία φαρμάκων. Το μάθημα εμβαθύνει επίσης στο σχεδιασμό και στις κανονιστικές απαιτήσεις για τη διεξαγωγή των κλινικών δοκιμών.

Εισαγωγή στη Δημόσια Υγεία – ΓεΣΥ

Η εξοικείωση των φοιτητών με την καλή λειτουργία της Δημόσιας Υγείας, στα προβλήματα που τη διέπουν, στην καθοδήγηση από τους κανονιστικούς οργανισμούς και στο αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο. Το μάθημα περιγράφει επίσης τους κανόνες λειτουργίας του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) στην Κύπρο.

Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων

Οι φοιτητές αναπτύσσουν προσωπικές δεξιότητες, όπως η αυτοδιαχείριση, οι τεχνικές επίλυσης συγκρούσεων, η επικοινωνία και η ομαδική εργασία, με στόχο την κατάρτιση Σχεδίου Προσωπικής Ανάπτυξης, προσδιορίζοντας τα προσωπικά τους πλεονεκτήματα και τους τομείς ανάπτυξης.

Επιχειρηματικότητα

Το μάθημα εισαγάγει την έννοια της επιχειρηματικότητας, μέσα από την εκμάθηση ορθού τρόπου σκέψης, μεθόδων και εργαλείων έρευνας αγοράς, επιχειρηματικών σχεδίων και στρατηγικών ανάπτυξης.

Μεθοδολογία της Έρευνας στις Επιστήμες Υγείας

Η εισαγωγή των φοιτητών στη μεθοδολογία της έρευνας, από τον εντοπισμό του ερευνητικού ερωτήματος μέχρι τη διεκπεραίωση της ερευνητικής μεθοδολογίας, την ανάλυση και την επεξεργασία των αποτελεσμάτων. Στο στάδιο αυτό οι φοιτητές καλούνται να επιλέξουν το θέμα της Πτυχιακής τους Εργασίας, για τα επόμενα δύο εξάμηνα.

Εισαγωγή στη Διατροφολογία

Η εισαγωγή στην έννοια των διατροφικών αναγκών του ανθρώπινου οργανισμού στα θρεπτικά συστατικά, στην έννοια του ενεργειακού ισοζυγίου και στα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από την έλλειψη βασικών συστατικών της καλής διατροφής. Γίνεται επίσης εμβάθυνση στα συμπληρώματα διατροφής.

Επαγγελματική Επικοινωνία

Οι φοιτητές μαθαίνουν και εξασκούνται εις βάθος με τη διαδικασία της επίσκεψης του Ιατρικού Επισκέπτη σε ένα λειτουργό υγείας (π.χ. ιατρό). Συγκεκριμένα, καλύπτονται η προετοιμασία της επίσκεψης, η επίσκεψη αυτή καθαυτή και οι ενέργειες που γίνονται μετά την επίσκεψη, έτσι ώστε να είναι σε θέση να εφαρμόσουν οι ίδιοι τις καλύτερες πρακτικές και φυσικά να τις διδάξουν ως Διοικητικά Στελέχη.

Διεθνείς Επιχειρήσεις

Η κατανόηση του πλαισίου των επιχειρήσεων σε διεθνή βάση αντλώντας από τη διεθνή επιχειρηματική θεωρία και πρακτική και από τις διεθνείς πρακτικές και στρατηγικές διαχείρισης.

Φαρμακευτική Νομοθεσία

Οι πιο βασικές γνώσεις των πιο σημαντικών νομικών κανονισμών που διέπουν τη φαρμακευτική και ιατρική πρακτική. Στο μάθημα γίνεται η πρώτη επαφή με τη νομική και δικαστική εξουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με θέματα που σχετίζονται με την υγεία. Επιπλέον, το μάθημα ασχολείται και με θέματα Βιοηθικής και διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (GPDR).

Πρακτική Άσκηση

Η πρακτική εξάσκηση των φοιτητών για να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες, που αναπτύχθηκαν στις τρέχουσες σπουδές τους, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ιατρικών Επισκεπτών, σε Φαρμακευτικές Εταιρείες, Φαρμακοβιομηχανίες ή Αντιπροσωπείες Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων ή Καλλυντικών αλλά και διάφορους οργανισμούς που ασχολούνται με την υγεία.

Έρευνα Μάρκετινγκ

Η εκμάθηση της αναγκαιότητας της έρευνας Μάρκετινγκ μέσα από τις τεχνικές προετοιμασίας και διεξαγωγής της, για τη συλλογή δεδομένων, δημιουργία πλάνων και τη χρήση διάφορων εργαλείων έρευνας.

Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού

Η εισαγωγή των φοιτητών στις βασικές αρχές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού σε έναν οργανισμό/επιχείρηση, με σκοπό την επίτευξη άριστων σχέσεων διεύθυνσης και προσωπικού στους χώρους εργασίας, μέσα από την τήρηση θεμελιωδών νόμων απασχόλησης του προσωπικού και την αντιμετώπιση των επιχειρηματικών προκλήσεων.

Ολοκληρωμένη Επικοινωνία Μάρκετινγκ

Η κατανόηση του τρόπου ανάπτυξης και εφαρμογής προγραμμάτων «ολοκληρωμένης επικοινωνίας μάρκετινγκ (integrated marketing communication)», της επιτυχούς διαχείρισης ενός έργου (Project), της ανάπτυξης μιας ακμάζουσας σχέσης με τον πελάτη, και της πώλησης ιδεών, σε μια επιχείρηση.

Φαρμακοοικονομία

Το μάθημα ασχολείται με την εφαρμογή των οικονομικών παραμέτρων στον τομέα της υγείας και των φαρμάκων, το κόστος παρασκευής φαρμάκων και το κόστος της θεραπείας για μια νόσο, μέσα από τα διάφορα δεδομένα φαρμακοοικονομικών μελετών.

Ειδικά Μαθήματα Φαρμακολογίας – Φαρμακευτικά Προϊόντα

Η εξοικείωση με τα συχνότερα συνταγογραφούμενα φάρμακα και τις διάφορες κατηγοριοποιήσεις τους, μέσα από την κατανόηση χρήσης συνταγολογίων, όπως το BNF και άλλους ιατροφαρμακευτικούς οδηγούς. Επιπλέον, το μάθημα ασχολείται με την αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων και τα φάρμακα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας, της οστεοπόρωση, της στυτικής δυσλειτουργίας και κατά του καρκίνου.

Πτυχιακή Εργασία Ι

Η προετοιμασία της διατριβής των φοιτητών σε ένα εξειδικευμένο θέμα. Ο φοιτητής επιλέγει τον Τύπο της διατριβής και την επιστημονική περιοχή, με συγκεκριμένο Επιβλέπον καθηγητή. Στο τέλος του μαθήματος υποβάλλεται από τον φοιτητή μια έκθεση προόδου 3-4 σελίδων που θα περιλαμβάνει τις ερευνητικές ερωτήσεις, τη μεθοδολογία και τη βασική περιγραφή του τμήματος της Εισαγωγής.

e – Marketing

Η γνωριμία με το ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και τον ηλεκτρονικό καταναλωτικό πληθυσμό, με σκοπό τη στρατηγική βελτίωση του ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Διαχείριση Έργου

Η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των διαδικασιών για την επιτυχή ανάληψη ενός έργου ως  προς τον προγραμματισμό, την οργάνωση, τη διεύθυνση και τον έλεγχο των πόρων, με σκοπό να επιτευχθεί ένα καθορισμένο σύνολο στόχων.

Διαχείριση Λειτουργιών

Η εξοικείωση των φοιτητών με τις έννοιες της Διαχείρισης Λειτουργιών καθώς και στις διοικητικές διαδικασίες που οδηγούν σε λειτουργικά αποτελέσματα, αναφορικά με την παραγωγή προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών σε οργανισμούς.

Πτυχιακή Εργασία ΙΙ

Η συγγραφή και ολοκλήρωση της διατριβής των φοιτητών, η οποία έχει έκταση τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) λέξεων. Οι φοιτητές θα πρέπει να παρουσιάσουν μια τελική σύντομη προφορική παρουσίαση, σχετικά με τη διατριβή τους μπροστά από την Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της Πτυχιακής τους Εργασίας.

Βιοπληροφορική

Το επιλεγόμενο μάθημα Βιοπληροφορική προσφέρει την εξοικείωση των φοιτητών με διάφορα εργαλεία Βιοπληροφορικής και στη χρήση των πιο κοινών βάσεων δεδομένων, για την ανάλυση και τη σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών. Το μάθημα συνοδεύεται από την πρακτική εξάσκηση στις κύριες βάσεις δεδομένων και τα εργαλεία Βιοπληροφορικής.

Εισαγωγή στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού

Το επιλεγόμενο μάθημα Εισαγωγή στο Δίκαιο του Ανταγωνισμού προσφέρει την κατανόηση των βασικών αρχών του δικαίου του ανταγωνισμού και της εφαρμογής τους στη σημερινή παγκόσμια φαρμακευτική οικονομία.

Συμβουλευτική Πωλήσεων Βιοτεχνολογικών Προϊόντων

Η εμβάθυνση στα βιοτεχνολογικά προϊόντα και στις τεχνολογίες που τα προσφέρουν, αλλά και η παρουσία τους στη σύγχρονη φαρμακευτική αγορά. Οι φοιτητές καλούνται να κατανοήσουν την ιδιαιτερότητα των προϊόντων αυτών και να αναπτύξουν εξειδικευμένες τεχνικές παρουσίασής τους.

Παραφαρμακευτικά Προϊόντα

Οι φοιτητές εμβαθύνουν στους τύπους, την παρασκευή, τη συντήρηση, τη διανομή, τη χρήση και τις ιδιότητες των καλλυντικών καθώς και για ένα ευρύ φάσμα παραφαρμακευτικών προϊόντων, αλλά και των προϊόντων της Ομοιοπαθητικής.

Συντονίστρια Προγράμματος: Δρ. Ανδρούλλα Μηλιώτου
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων / Marketing

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Κώστας Γεροκώστας είναι Λέκτορας στο ΚES College από το 2005 – 5/2016 και από το 10/2017 – σήμερα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ΜΒΑ και πτυχίου (BSc) Marketing Management από το Πανεπιστήμιο Florida Metropolitan. Διετέλεσε Deputy Academic Director το 5/2016-1/2017 σε εκπαιδευτικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης εργάστηκε ως Head of the Marketing & Subscriptions Service Department την περίοδο 2004-2008 στην εταιρεία CreditInfo Cyprus και το 2000-2002 στην εταιρεία Leptos Group of Companies ως Marketing Executive. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Ψυχολογία

Προγράμματα Σπουδών: Business Management, Αισθητική, Αισθητική & Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ Νίκος Γεωργίου είναι Ανώτερος Λέκτορας Ψυχολογίας στο KES College από το 2009. Είναι κάτοχος PhD στη Ψυχολογία, Μεταπτυχιακού Τίτλου (MA) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Πτυχίου Ψυχολογίας και Δίπλωμα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής. Συμμετείχε με παρουσιάσεις σε αριθμό διεθνών και τοπικών συνεδρίων ψυχολογίας. Ο Δρ. Γεωργίου έχει εργαστεί στις κεντρικές φυλακές (2005-2009), στο Ψυχιατρικό Ίδρυμα Αθαλάσσας (2009) και στη Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (2009) ως Νοσηλευτής Ψυχικής Υγείας. Επίσης, έχει εργαστεί ως βοηθός ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Κύπρου κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις: Georgiou, N.A., Stavrinides, P. & Georgiou, S. (2016). Parenting and children’s adjustment problems: The mediating role of self-esteem and peer relations. Journal of Behavioral and Emotional Difficulties, 21(4) Pages 433-446.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Λογιστική

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Business Management, Διευθύνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κος Δημήτρης Δημητρίου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2015. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Πολιτική από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πτυχίου στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το University of North Texas. Έλαβε μέρος σε διάφορα σεμινάρια που σχετίζονται με παιδαγωγικά και την επιστήμη του. Εργάστηκε στο Pascal English School ως καθηγητής Λογιστικής και χρηματοοικονομικών την περίοδο 2000 – 2014. Επίσης δίδαξε Λογιστική στο ΑΞΙΚ το 1999 – 2001 και σε φροντιστήριο το 1992 – 1999. Εργάστηκε στην εταιρεία J & P (Σαουδική Αραβία) ως Ελεγκτής το 1988-1991. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής και αξιολογητής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς του.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερη Λέκτορας

Ειδικότητα: Βιολογία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Λουκά Μαρία, είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES COLLEGE από το 2022. Είναι κάτοχος πτυχίου από το 2015 στις Βιολογικές Επιστήμες, Άριστη, 1η στην κατάταξη των φοιτητών. Από το 2020 είναι κάτοχος διδακτορικού με θέμα την εμπλοκή πρωτεϊνών στην επιθετικότητα του γλοιοβάστόματος, καρκίνος του εγκεφάλου, από το Τμήμα Μηχανικών Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η Δρ. Λουκά είναι κάτοχος υποτροφιών για τη διεκπεραίωση των διδακτορικών της σπουδών και είναι ενεργή ερευνητικά στον τομέα του καρκίνου και της επιγενετικής. Έχει εργαστεί για 5 χρόνια ως βοηθός διδασκαλίας στο τμήμα της Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και 2 χρόνια ως ειδικός επιστήμονας διδασκαλίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Δρ. Λουκά έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Κύπρο και Ολλανδία και έχει βραβευτεί με το 1ο βραβείο παρουσίασης αφίσας. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά συγγράμματα από το 2017 μέχρι σήμερα με πάνω από 210 επιστημονικές αναφορές (h-index 8). Επίσης η Δρ. Λουκά είναι Reviewer σε επιστημονικό περιοδικό. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Εργοδότηση

Θέση: Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Μοριακή Φαρμακολογία, Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Μηλιώτου Ν. Ανδρούλλα, είναι η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών “Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών” (4 έτη, Πτυχίο) και “Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου” (2 έτη, Δίπλωμα) και είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College. Η κα Μηλιώτου είναι Διδάκτωρ Μοριακής Φαρμακολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Διάγνωσης, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Δρ. Μηλιώτου έχει συμβάλει στη  συν-επικουρία των Εργαστηρίων Φαρμακολογίας Ι & ΙΙ, για προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το 2014 μέχρι το 2020.  Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων στις περισσότερες ειδικότητες Επαγγελμάτων Υγείας. Η Δρ. Μηλιώτου είναι κάτοχος υποτροφιών για τη διεκπεραίωση των διδακτορικών της σπουδών και είναι ενεργή ερευνητικά στον τομέα της Φαρμακολογίας και της Βιοτεχνολογίας. Η Δρ. Μηλιώτου έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε πέντε επιστημονικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Αμερική, με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις αλλά και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά συγγράμματα, τα οποία μπορούν να ανακτηθούν εδώ: https://scholar.google.com/citations?user=UGLut4sAAAAJ&hl=en&oi=ao   (από το 2018 – μέχρι σήμερα). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την παραγωγή και ενδοκυττάρια μεταφορά θεραπευτικών mRNAs. Το 2020, τα αποτελέσματα από την ερευνητική της δραστηριότητα έχουν κατοχυρωθεί ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εθνικό επίπεδο, ενώ το 2021 δημοσιεύθηκε και η αντίστοιχη διεθνής αίτηση πατέντας. Επιπλέον, το 2022 τα ερευνητικά της αποτελέσματα έλαβαν το Βραβείο Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ για «Αξιοσημείωτο κλινικόεργαστηριακό έργο και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών για πρώτη φορά στην Ελλάδα». Η Δρ. Μηλιώτου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Οικονομικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικοί Επισκέπτες, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Αισθητική, Hotel Management, Διοίκηση Γραφείου και Γραμματειακές Σπουδές

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Έλενα Παναγιώτου είναι Λέκτορας στο KES College από το 2020. Είναι κάτοχος MBA του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης και απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών της σχολής Οικονομικών Σπουδών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Επιπλέον, είναι υποψήφια διδάκτορας στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην επίδραση της εταιρικής κουλτούρας στις λογιστικές διαδικασίες και στη σύνδεση μεταξύ ικανοποίησης και αφοσίωσης των εργαζομένων με την παραγωγικότητά τους.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Κηποτεχνία, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής – Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερη Λέκτορας

Ειδικότητα: Δημόσια Υγεία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Στυλιανού είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College από το 2022. Από το 2022, είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στην Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων υγείας. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό από το 2015 με τίτλο Κοινοτική Φροντίδα Υγείας με κατεύθυνση στην Οικογενειακή Φροντίδα και από το 2013 κατέχει Πτυχίο Γενικής Νοσηλευτικής. Η Δρ. Στυλιανού έχει εργαστεί σε αρκετούς τομείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Σήμερα εργάζεται ως νοσηλεύτρια – ελέγκτρια σε θέματα υγείας στην Εταιρεία Accurate Health Auditing and Consulting από το 2022. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Δρ. Στυλιανού αφορά τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών και παρεμβατικών προγραμμάτων σε θέματα υγείας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Σοφοκλέους είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College. Είναι κάτοχος Πτυχίου (BSc) στην Kλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τίτλο “Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behaviour: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behaviour tests in 1088 Cypriot children”. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical Company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Ιατρικό Δίκαιο

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικός Επισκέπτης, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Χαραλάμπους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Ιατρικό Δίκαιο και Ηθική από το University of Kent (UK) και κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Birmingham City University (UK). Ο κ. Χαραλάμπους εργάζεται ως Δικηγόρος στον δικηγορικό οίκο Michael Kyprianou & Co LLC και ασχολείται με δικαστηριακές υποθέσεις αστικής και ποινικής φύσεως. Είναι επίσης ο υπεύθυνος του τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ο κ. Χαραλάμπους έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με την ιατρική αμέλεια καθώς και την πνευματική ιδιοκτησία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα). Επίσης, ο κ. Χαραλάμπους είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής.

APPLY NOW