KES College

Ιατρικός Επισκέπτης, Δίπλωμα

Σπούδασε Ιατρικός Επισκέπτης στο KES College και απόκτησε τις γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον τομέα της υγείας!
Γλώσσα Διδασκαλίας:
Ελληνική
Τίτλος Σπουδών:
Δίπλωμα Ιατρικού Επισκέπτη
Ωράριο Φοίτησης:
Πρωινό ή Βραδινό
Κριτήρια Εισδοχής:
Απολυτήριο Λυκείου ή Ιδιωτικής Σχολής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Description

Ιατρικός Επισκέπτης

2 ακαδημαϊκά έτη, 120 ECTS, Δίπλωμα

  • Αξιολογημένο – Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Σπουδών από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.)
  • Κρατική χορηγία μέχρι €3.420 για κάθε έτος σπουδών (με εισοδηματικά κριτήρια)

Το Πρόγραμμα Σπουδών “Ιατρικός Επισκέπτης” (2 Έτη/ 120 ECTS, Δίπλωμα”) έχει σχεδιαστεί ώστε να πληροί τους Δείκτες Επιπέδου 5b του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων. Σκοπός του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους/στις φοιτητές/τριες ποιοτική και άρτια εκπαίδευση καθώς και σωστή κατάρτιση ώστε να μπορούν να εργαστούν ως Ιατρικοί Επισκέπτες στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας. Συνδυάζοντας θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα και μαθήματα που συνδυάζουν την επιστημονική γνώσης γνώση με επαγγελματικές δεξιότητες, το εν λόγω Πρόγραμμα Σπουδών αποβλέπει σε μαθησιακά αποτελέσματα που συντελούν στην παραγωγική παρουσία των φοιτητών/τριών στον χώρο της φαρμακευτικής, επιστημονικής ενημέρωσης λειτουργών υγείας, όπως γιατρούς, οδοντιάτρους και φαρμακοποιούς. Συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του Προγράμματος Σπουδών δύναται να αποκτήσουν οριζόντιες ικανότητες, όπως ικανότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας, ανάπτυξης, διατήρησης και διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ, αλλά και γνωστικές δεξιότητες, που να τους επιτρέπουν να παρέχουν πληροφορίες και επιστημονικά τεκμήρια καταλληλότητας των φαρμακευτικών σκευασμάτων που αντιπροσωπεύουν, στους διάφορους λειτουργούς υγείας. Για το λόγο αυτό, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται επίσης στην απόκτηση γνώσεων που άπτονται της ανθρώπινης φυσιολογίας/ανατομίας, των επιστημών βιολογίας και χημείας και της φαρμακολογίας που – μεταξύ άλλων γνωστικών αντικειμένων – υποβοηθούν τους φοιτητές / τριες να αλληλοεπιδρούν σωστά με τους επαγγελματίες υγείας και να τους παρέχουν αναλυτική επιστημονική, φαρμακευτική ενημέρωση.

Πιθανές Ευκαιρίες Εργοδότησης

  • Φαρμακευτικές Εταιρείες
  • Φαρμακευτικές Βιομηχανίες
  • Διανομείς ιατρικών και εργαστηριακών αναλωσίμων
  • Διανομείς Ιατρικού Εξοπλισμού
  • Διανομείς καλλυντικών
  • Ιδιωτικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος Σπουδών, οι φοιτητές/τριες αναμένεται να:

Γνώσεις

  1. Αποκτήσουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις (βιολογία, χημεία, φαρμακολογία, ανατομία, φυσιολογία κ.α.), ώστε να κατανοούν πλήρως τις διάφορες κατηγορίες φαρμάκων και τα χαρακτηριστικά τους.
  2. Αναγνωρίζουν τις διάφορες παθολογικές καταστάσεις του ανθρώπινου οργανισμού και να συσχετίζουν την ασθένεια με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή.
  3. Είναι σε θέση να εξηγούν με ακρίβεια στους λειτουργούς υγείας τις ενδείξεις και αντενδείξεις α των διάφορων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
  4. Προσδιορίζουν όλους τους βασικούς παράγοντες που περιλαμβάνονται στην καλή λειτουργία και στην ανάπτυξη των φαρμακευτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων και γενικότερα στην εγχώρια αγορά φαρμάκου.

Δεξιότητες

  1. Επιδεικνύουν επικοινωνιακές δεξιότητες καθώς και δεξιότητες ανάπτυξης, διαχείρισης και διατήρησης επαγγελματικών σχέσεων με τους διάφορους λειτουργούς υγείας.
  2. Λαμβάνουν αποφάσεις για το σχεδιασμό στρατηγικών φαρμακευτικού μάρκετινγκ.
    Ικανότητες
  3. Είναι σε θέση να εξασκήσουν το επάγγελμα του ιατρικού επισκέπτη, ώστε να παρέχουν ακριβή και πλήρη επιστημονική, τεκμηριωμένη ενημέρωση, σχετικά με τα φάρμακα που αντιπροσωπεύουν.
  4. Είναι σε θέση να εξασκούν το επάγγελμά τους με βάση την αντίστοιχη επαγγελματική δεοντολογία και την υφιστάμενη νομοθεσία.
  5. Να προετοιμάσει κατάλληλα τους/τις φοιτητές/τριες να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο και για τις εξετάσεις που διενεργούνται με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία για την εγγραφή στο Μητρώο Ιατρικών Επισκεπτών της Κυπριακής Δημοκρατίας με σκοπό τη νόμιμη εξάσκηση του επαγγέλματος. Ο εξετάσεις διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου και περιλαμβάνουν γραπτό εξεταστικό δοκίμιο που καλύπτει τον «Περί Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης Νόμο» και τον «Περί Ιατρικών Επισκεπτών Νόμο του 2002 (Ν.74 (Ι)/2002)».
1o Eξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ανατομία Ανθρωπίνου Σώματος 3 6
Γενική Χημεία 3 6
Βιολογία με Στοιχεία Βιοχημείας 4 8
Αρχές Φαρμακευτικού Μάρκετινγκ 3 6
Εισαγωγή στη Λογιστική και Βιοστατιστική 2 4
ΣΥΝΟΛΟ 15 30
 
2o Eξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Οργάνωση και Διοίκηση Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων 3 6
Δημόσιες Σχέσεις 2 4
Φυσιολογία 4 8
Μικροβιολογία – Ανοσολογία 3 6
Επαγγελματική Επικοινωνία 3 6
ΣΥΝΟΛΟ 15 30
 
3o Eξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Φαρμακευτική Χημεία 3 6
Φαρμακευτική Χημεία με Στοιχεία Χημείας Φυσικών Προϊόντων 3 6
Ανάπτυξη και Διαχείριση Πελατειακών 4 8
Νοσολογία 3 6
Παραφαρμακευτικά προϊόντα 2 4
ΣΥΝΟΛΟ 15 30
 
4o Eξάμηνο
 
 
 
 
MAΘHMATA Π.Τ.Ε* ECTS
Ιατρικές/Επιστημονικές Δημοσιεύσεις 2 4
Φαρμακολογία ΙΙ 3 6
Επιχειρηματικότητα και Εγχώρια Αγορά
Φαρμάκου
3 4
Φαρμακευτική Τεχνολογία με στοιχεία
Βιοφαρμακευτικής
4 8
Φαρμακευτική ηθική, νομοθεσία και
επαγρύπνηση
3 6
ΣΥΝΟΛΟ 15 30
 

Συντονίστρια Προγράμματος: Δρ. Ανδρούλλα Μηλιώτου
Γραφείο: Λεωφόρος Καλλιπόλεως 5, 1055 Λευκωσία
Τηλ.: +357 22875737,
Email: [email protected]

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Μοριακός Βιολόγος και Γενετιστής

Προγράμματα Σπουδών:  Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Ανδρέου είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η Δρ. Ανδρέου είναι Διδάκτωρ Μοριακής Ιατρικής (2019) και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου MSc Μοριακή Ιατρική (2015) του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου. Είναι επίσης κάτοχος του Πτυχίου BSc. (Hons) Μοριακή Βιολογία και Γενετική (2014) του Τμήματος Βιοεπιστημών, του Πανεπιστημίου Hertfordshire στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από το 2019, η Δρ. Ανδρέου είναι ερευνητικός επιστήμονας συμβάλλοντας σε διάφορα ερευνητικά έργα στο πεδίο της ανθρώπινης γενετικής και της γενετικής βελτίωσης ζώων. Έχει εργαστεί ως εργαστηριακός επιστήμονας και ερευνητής στο Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, όπου έχει δημοσιεύσει επιστημονικά συγγράμματα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Αντωνιάδη εξειδικεύεται στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και τη Διαχείριση Έργου. Έχει αποκτήσει τον Μεταπτυχιακό της Τίτλο από το Cyprus International Institute of Management το 2021 με θέμα Human Resource Management and Organisational Behaviour ενώ το 2019 ολοκλήρωσε τον πρώτο της Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Nottingham Trent University στον τομέα Project Management. Απέκτησε το Πτυχίο της από το Oxford Brookes University το 2018 (Business Administration, Hons).

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση:  Λέκτορας

Ειδικότητα: Φαρμακευτική

Προγράμματα Σπουδών:  Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Γεωργίου είναι Λέκτορας στο Κολλέγιο KES από το 2023. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (MSc) στην Κλινική Φαρμακευτική από το Frederick University of Cyprus (2021) και Πτυχίου στη Φαρμακευτική από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιου Κύπρου (2019). Σε εξέλιξη είναι ο Μεταπτυχιακός τίτλος στις Βιοεπιστήμες Φαρμάκων και Φαρμακευτική Ανάπτυξη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Εξασκεί το Επάγγελμα του Φαρμακοποιού από το 2018. Έχει κάνει πρακτική άσκηση σε ιδιωτικό φαρμακείο αλλά και στο Γερμανικό Ογκολογικό Λεμεσού ενώ στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού έχει κάνει πρακτική άσκηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κάτω από την επίβλεψη του Καρδιολόγου Δρ. Φοίβου Συμεωνίδη, στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής υπό την επίβλεψη της κας Έλενας Κκολού, και στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου υπό την επίβλεψη της κας. Σταυρούλας Κιτιρή. Από το 2022 εργάζεται ως υπεύθυνη Φαρμακοποιός του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου διευθύνοντας το κλινικό Φαρμακείο της Αροδαφνούσας. Είναι υπεύθυνη στις διαδικασίες διαπίστευσης υπηρεσιών υγείας του διεθνή οργανισμού «Accreditation Canada» για τα ακόλουθα: Τμήμα της βελτιστοποίησης ποιότητας των φαρμάκων, τις ασφάλειας χειρισμού τους και των διαδικασιών/πρωτοκόλλων που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την ποιότητα, τον χειρισμό και τη χορήγηση των φαρμάκων.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού  

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Καλαθά δραστηριοποιείται στον Τομέα της Υγείας τα τελευταία χρόνια. Εργάστηκε ως Προϊστάμενη τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού σε μεγάλο Ιδιωτικό Νοσηλευτήριο και συνεχίζει την πορεία της στον Τομέα της Υγείας μέχρι σήμερα σε Οργανισμό Δημόσιου Δικαίου. Η εμπειρία της περιλαμβάνει πολλές ώρες διδασκαλίας σε διάφορα Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα όπου έχει εργαστεί στην επιμόρφωση και εκπαίδευση ενηλίκων. Κατέχει πτυχίο στα Μαθηματικά από το Sheffield Hallam University, UK και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στη Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο CIIM και στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει επίσης στην κατοχή της το IPGCE από το University of Buckingham. Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΝΑΔ από το 2020. Έχει στο ενεργητικό της εκπαιδεύσεις σε θέματα Ανθρωπίνου Δυναμικού και Διοίκησης σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια στην Κύπρο.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: H Δρ. Σοφία Κυριάκου είναι Ανώτερος Λέκτορας στο KES College από το 2020. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στη Στατιστική (University College London), Μεταπτυχιακού στην Εφαρμοσμένη Στατιστική (University of Oxford) και Πτυχίου στα Μαθηματικά (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης). Από το 2011 έχει διδακτική εμπειρία Στατιστικής στην Ανώτερη Εκπαίδευση και Μαθηματικών στη Μέση Εκπαίδευση.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Εργοδότηση

Θέση: Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Μοριακή Φαρμακολογία, Φαρμακευτική Βιοτεχνολογία, Βιοχημεία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Αισθητική

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Μηλιώτου Ν. Ανδρούλλα, είναι η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Σπουδών “Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών” (4 έτη, Πτυχίο) και “Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου” (2 έτη, Δίπλωμα) και είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College. Η κα Μηλιώτου είναι Διδάκτωρ Μοριακής Φαρμακολογίας, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου Φαρμακευτικής Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Διάγνωσης, του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Δρ. Μηλιώτου έχει συμβάλει στη  συν-επικουρία των Εργαστηρίων Φαρμακολογίας Ι & ΙΙ, για προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Φαρμακευτικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το 2014 μέχρι το 2020.  Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και έχει διδάξει πληθώρα μαθημάτων στις περισσότερες ειδικότητες Επαγγελμάτων Υγείας. Η Δρ. Μηλιώτου είναι κάτοχος υποτροφιών για τη διεκπεραίωση των διδακτορικών της σπουδών και είναι ενεργή ερευνητικά στον τομέα της Φαρμακολογίας και της Βιοτεχνολογίας. Η Δρ. Μηλιώτου έχει επίσης συγγράψει κεφάλαια σε πέντε επιστημονικά βιβλία και έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα, στη Γερμανία και στην Αμερική, με ομιλίες και αναρτημένες ανακοινώσεις αλλά και σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά συγγράμματα, τα οποία μπορούν να ανακτηθούν εδώ: https://scholar.google.com/citations?user=UGLut4sAAAAJ&hl=en&oi=ao   (από το 2018 – μέχρι σήμερα). Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορά την παραγωγή και ενδοκυττάρια μεταφορά θεραπευτικών mRNAs. Το 2020, τα αποτελέσματα από την ερευνητική της δραστηριότητα έχουν κατοχυρωθεί ως δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε εθνικό επίπεδο, ενώ το 2021 δημοσιεύθηκε και η αντίστοιχη διεθνής αίτηση πατέντας. Επιπλέον, το 2022 τα ερευνητικά της αποτελέσματα έλαβαν το Βραβείο Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ για «Αξιοσημείωτο κλινικόεργαστηριακό έργο και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και τεχνικών για πρώτη φορά στην Ελλάδα». Η Δρ. Μηλιώτου διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Mερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Φαρμακολογία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Μικαέλλα Μίτσιγγα είναι Λέκτορας στο KES College από το 2022. Από το 2014, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) Cancer Therapeutics στο Barts Cancer Institute, ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί, ολοκλήρωσε ένα ερευνητικό πρόγραμμα, διερευνώντας ανθεκτικές στα φάρμακα κυτταρικές σειρές μεσοθηλιώματος (ADI-PEG20). Μέρος της μελέτης δημοσιεύτηκε στο Cell Reports το 2016. Πιο πρόσφατα, ολοκλήρωσε τα μαθήματα στη Φαρμακευτική (BSc) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τώρα κάνει την πρακτική της άσκηση σε Ιδιωτικό Φαρμακείο στη Λευκωσία. Προηγουμένως το 2013, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Huddersfield στις Φαρμακευτικές Επιστήμες, με κύριους ακαδημαϊκούς κλάδους στην Οργανική Χημεία, τη σύνθεση φαρμάκων, την Αναλυτική Χημεία και τη Βιοχημεία. Από το 2014 υπηρέτησε ως Ιατρικός Επισκέπτης και στη συνέχεια προήχθη σε Υπεύθυνη του Τμήματος Ιατρικών Επισκεπτών σε Φαρμακευτική Εταιρεία με έδρα τη Λευκωσία. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Mερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα. Παπασταύρου έχει αποκτήσει σημαντική επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων, εργαζόμενη στην εταιρία Delema / McCann από το 1998, ξεκινώντας από τη θέση Public Relations Assistant. Σήμερα κατέχει τη θέση Team Account Director. Έχει Πτυχίο στη Δημοσιογραφία από το Grady College Of Journalism And Mass Communication, University of Georgia (1996), και Μεταπτυχιακό στα Μέσα Ενημέρωσης από το ίδιο Ίδρυμα.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση: Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών, Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Βιολογία, Περιβαλλοντολογία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Κηποτεχνία, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου, Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο Δρ. Δημήτριος Σαρρής είναι Βιολόγος με Μεταπτυχιακό στην Οικολογία – Διαχείριση και Προστασία Φυσικού Περιβάλλοντος, καθώς και Διδακτορικό στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Έχει εργαστεί ως Επίκουρος Καθηγητής – Ακαδημαϊκός Επισκέπτης & Ειδικός Επιστήμονας Έρευνας και Διδασκαλίας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιου Κύπρου, ως Συντονιστής της Μεταπτυχιακής Θεματικής Ενότητας Διαχείριση & Προστασία Φυσικών Πόρων στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Επιστημών της Ζωής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, καθώς και ως Συντονιστής Προγραμμάτων Σπουδών (Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων) στο KES College. Υπήρξε Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Βοτανικής, Πανεπιστημίου Βασιλείας της Ελβετίας (ένα από τα παγκόσμια ερευνητικά κέντρα αριστείας στον τομέα της Οικολογίας Φυτών και της Παγκόσμιας Αλλαγής), στο Paul Scherrer Institute (PSI, Zurich) τμήμα του ΕΤΗ-Zurich (ενός από τα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια στον κόσμο) και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Έχει επίσης διατελέσει Λέκτορας (Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επιστημονικός & Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος & Οικολογίας και στο Τμήμα Βιολογικής Καλλιέργειας του Τ.Ε.Ι. Ιόνιων Νήσων.

Διαθέτει πέραν των 15 ετών εμπειρία ως ερευνητής συμμετέχοντας σε 20 και πλέον διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες με επιστήμονες από Ελβετία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Ελλάδα. Δημοσιεύσεις των ερευνητικών του ομάδων έχουν σημαντική απήχηση και βρίσκονται σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα τους σε δεκάδες διεθνή κυρίως συνέδρια. Επίσης, είναι κριτής (reviewer) για πάνω από 10 διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει σχεδιάσει και επιβλέψει πέραν των 30 Διατριβών. Είναι επιλεγμένος εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου MedECC, που υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ, ενώ έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος σε επιστημονικά ντοκιμαντέρ (βλ. Άνυδρη Γη), στο στρατηγικό έργο «Μαύρος Χρυσός» του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών Κύπρου. Αποτελεί προσκεκλημένο μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Annals of Silvicultural Research.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερος Λέκτορας

Ειδικότητα: Κλινική Διαιτολόγος και Διατροφολόγος

Προγράμματα Σπουδών: Hotel Management, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Γαστρονομικές Τέχνες, Αρτοποιία και Ζαχαροπλαστική, Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Σοφοκλέους είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College. Είναι κάτοχος Πτυχίου (BSc) στην Kλινική Διατροφή και Διαιτολόγια του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Maastricht School of Management. Κατέχει Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με τίτλο “Associations between Cypriot’s children television food advertising exposure and their eating behaviour: An observational and diagnostic survey with the use of questionnaires and eating behaviour tests in 1088 Cypriot children”. Από το 2000-2010 εργάστηκε στην εταιρεία MSD Pharmaceutical Company ως Ιατρικός Επισκέπτης. Το 2010-2018 διατηρούσε το δικό της γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Ανώτερη Λέκτορας

Ειδικότητα: Δημόσια Υγεία

Προγράμματα Σπουδών: Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η Δρ. Στυλιανού είναι Ανώτερη Λέκτορας στο KES College από το 2022. Από το 2022, είναι κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στην Διοίκηση Υπηρεσιών και Μονάδων υγείας. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό από το 2015 με τίτλο Κοινοτική Φροντίδα Υγείας με κατεύθυνση στην Οικογενειακή Φροντίδα και από το 2013 κατέχει Πτυχίο Γενικής Νοσηλευτικής. Η Δρ. Στυλιανού έχει εργαστεί σε αρκετούς τομείς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. Σήμερα εργάζεται ως νοσηλεύτρια – ελέγκτρια σε θέματα υγείας στην Εταιρεία Accurate Health Auditing and Consulting από το 2022. Το ερευνητικό ενδιαφέρον της Δρ. Στυλιανού αφορά τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών και παρεμβατικών προγραμμάτων σε θέματα υγείας. Διδάσκει θέματα της ειδικότητάς της.

Καθεστώς Εργοδότησης: Πλήρης Απασχόληση

Θέση:  Λέκτορας

Ειδικότητα: Χημεία

Προγράμματα Σπουδών: Αισθητική και Διαχείριση Μονάδων Αισθητικής, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων, Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου, Ιατρικός Επισκέπτης

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Η κα Τόμουζου είναι Λέκτορας Χημείας στο KES College από το 2023. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Χημεία (Αναλυτική Χημεία) από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2021 και Πτυχίου στη Χημεία με κατεύθυνση Βιολογικής Χημείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2017. Εργάστηκε από το 2017 μέχρι και σήμερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Είχε τη δυνατότητα να εργαστεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους από της Χημείας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Καθεστώς Εργοδότησης: Μερική Απασχόληση

Θέση: Λέκτορας

Ειδικότητα: Ιατρικό Δίκαιο

Προγράμματα Σπουδών: Ιατρικός Επισκέπτης, Διοίκηση Ιατρικών Επισκεπτών, Βοηθοί (Τεχνικοί) Φαρμακείου

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα: Ο κ. Χαραλάμπους είναι Λέκτορας στο KES College από το 2021. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Ιατρικό Δίκαιο και Ηθική από το University of Kent (UK) και κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Birmingham City University (UK). Ο κ. Χαραλάμπους εργάζεται ως Δικηγόρος στον δικηγορικό οίκο Michael Kyprianou & Co LLC και ασχολείται με δικαστηριακές υποθέσεις αστικής και ποινικής φύσεως. Είναι επίσης ο υπεύθυνος του τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Ο κ. Χαραλάμπους έχει παρακολουθήσει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικά με την ιατρική αμέλεια καθώς και την πνευματική ιδιοκτησία τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό (Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα). Επίσης, ο κ. Χαραλάμπους είναι διαπιστευμένος διαμεσολαβητής.

APPLY NOW